UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-13 19:39

Miklós Melindával a soraiban jutott ki a felnőttválogatott az Európa-bajnokságra

A 19 éves Miklós Melinda is helyet kapott a 12 fős meccskeretben a felnőttválogatott vasárnapi, románok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, így ő is részese lehetett annak a győzelemnek, amellyel Székely Norbert csapata kiharcolta az Eb-részvételt. A szekszárdi fiatalt kérdeztük a miskolci élményekről.

Mint ismert, a női felnőtt kosárlabda-válogatott vasárnap este – küzdelmes mérkőzésen – 74–58-as győzelmet aratott a románok ellen a DVTK Arénában, az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában. Ezzel a mieink összességében a második helyen zárták csoportjukat (a spanyolok mögött), ami ugyan nem jelentett automatikus Eb-kijutást, de a csoportmásodikok rangsorában Székely Norbert válogatottja végzett az élen, így biztosította helyét a nyári kontinenstornán. A románok elleni mérkőzésen a 19 esztendős Miklós Melinda is tagja lehetett a magyar csapat 12 fős meccskeretének – pályafutása során első alkalommal a felnőttek között. Bár a szekszárdi irányító-bedobó végül nem lépett pályára, semmi oka nem volt szomorkodni.

„Senki nem számított arra, hogy ez a tegnapi győzelem végül ilyen nehéz szülés lesz, de ha nyögvenyelősen is, szerencsére sikerült megnyernünk (az idegenbeli, első meccsen a mieink nagyon simán, 99–40-re verték a románokat – A szerk.). Ugyanakkor ez is benne van a sportban, és mi is kifoghatunk sajnos rosszabb napot. Azt viszont látni kell, hogy a mi csapatunk még nem érett össze teljesen, sok csiszolnivaló akad még a játékunkon, ami persze azt is jelenti, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek – nyilatkozta Miklós Melinda az Utánpótlássportnak a válogatott teljesítményéről, majd így folytatta a saját szerepéről: –

Természetesen már annak nagyon örültem, hogy a meccskeretben szerepelhettem, hiszen ez újabb fontos lépcsőfok számomra. Felemelő érzés, hogy a részese lehettem ennek a sikernek.

Bár végül nem játszottam a meccsen, nincs okom bosszankodni. Ezentúl is igyekszem hasonló elánnal dolgozni, és bízom benne, hogy hamarosan, lehetőleg minél előbb a debütálásra is sor kerülhet.”

Miklós Melinda Fotó: Girgász Péter/MKOSZ
A klubszezon kellős közepén nagyon jót tett nekem, hogy kicsit kiszakadtam a megszokott környezetből, a mókuskerékből, és más jellegű, új impulzusok értek a csapattársaknak, illetve a szakmai stábnak is köszönhetően.

Az eddigiekben csupán néhány napot töltöttem a felnőttválogatottban, de most volt alkalmam jobban megismerni a lányokat, valamint mostanra a csapat játékrendszerét is jobban elsajátítottam, szóval emberileg és szakmailag sokat profitáltam ezekből a napokból, minden téren élményekben gazdag bő egy héten vagyok túl.”

(Kiemelt képet készítette: Girgász Péter/MKOSZ)