UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-15 14:40

Fenyő Noah német válogatott is lehetne, de a szíve miatt a magyar mellett döntött

Az Eintracht Frankfurt 17 éves magyar játékosa, Fenyő Noah interjút adott az nb1.hu-nak. A Bundesliga-klub korosztályos együttesében csapatkapitányi tisztséget betöltő tehetség tavaly a felnőttcsapattal edzőtáborozott Japánban, az Urawa Red Diamonds elleni tesztmeccsen egy félidőt játszott.

"Kevesen jutnak ilyen nagy lehetőséghez, ezért nagyon fontos volt számomra. Nagy élmény volt, hiszen olyan játékosokkal lehettem egy csapatban, mint Götze vagy Kolo Muani. Teljesen más egy ilyen mérkőzés. (...) A posztomon játszik Sebastian Rode, aki már 32 éves, és az edző mondta, az lehet a célom, hogy idővel majd az utódja legyek. Bízik bennem, amit nagyon jó hallani. Ha mindemet odateszem, és a folytatásban is úgy futballozom, mint most, akkor idővel bekerülhetek majd hosszú távon is az első csapatba."

Az U17-es válogatott egyik legjobbja elmondta, az a célja, hogy profi labdarúgó legyen, majd bemutatkozzon a Bundesligában, de a magyar felnőtt válogatottban is szeretne szerepelni. Arra a kérdésre, hogy mennyire volt kérdés számára, hogy német vagy magyar válogatott legyen, így felelt:

Kerestek a németek is, ott is voltam egyszer. De valahogy az egész nem tetszett annyira, mint a magyar. A szívem mindig magyar volt, és tudtam, hogy ha döntenem kell, Magyarországért fogok játszani. A magyar válogatott sokkal családiasabb, sokkal jobban tetszett a németnél.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható el.

(Kiemelt kép: Fenyő Noah csapatkapitány volt az olaszok elleni meccsen. Forrás: mlsz.hu)