UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-15 13:00

Jó alapot adhat a spanyolországi összetartás az U17-es Európa-bajnokságra

Jól sikerült az U17-es válogatott San Pedro del Pinatarban tartott edzőtábora, Belvon Attila szövetségi edző napról napra fejlődött a csapat.

Egyre közeleg a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság, amely május 17-től június 2-ig tart – a tornának a budapesti Új Hidegkut Nándor Stadion, Budaörs, Telki, Felcsút, Debrecen (a Nagyerdei Stadionnal és a DEAC-pályával), valamint Balmazújváros ad otthont. A magyar korosztályos együttes a rendező jogán automatikus résztvevője lesz az Eb-nek, ám addig is összetartásokkal, valamint előkészületi mérkőzésekkel hangol a megméretésre. Belvon Attila szövetségi edző csapata a felkészülés jegyében egy hetet töltött Spanyolországban, San Pedro del Pinatarban edzőtáborozott.

Programjában három nemzetközi mérkőzés is szerepelt, amelyből az első, írek elleni összecsapást 1–0-ra elveszítette, majd a szigetországiak elleni következő meccsen gól nélküli döntetlent játszott. Hétfőn a skótok ellen azonban megtört a jég, Simon Benedek egy védelmi hibát kihasználva betalált, megszerezve ezzel a korosztályos válogatott első gólját a spanyolországi edzőtáborban – mindez ráadásul győzelmet ért, az ellenfél ugyanis nem talált fogást a magyar csapaton.

A mérkőzés elejétől fogva szerettünk volna dominálni, és az első félidőben ezt sikerült is megvalósítanunk. A feljebb tolt védekezésünk jól működött, sok labdát szereztünk, megakadályoztuk, hogy az ellenfél kibontakozzon. A fölényünk nagyjából hetven percig tartott, majd a hajrában már a skótok direkt labdáit kellett hatástalanítani. Ez sikerült, szervezett és egységes volt az együttes ezen a találkozón. Jó volt látni az edzőtábor során, hogy a csapat napról napra fejlődött az Európa-bajnokságig még két mérkőzésünk van, ezekre jó alapot adhat a most zárult hosszabb összetartás.

 nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila az mlsz.hu-nak.

A májusi Európa-bajnokság előtt még két felkészülési mérkőzést játszik az U17-es válogatott, legközelebb március 8-án a norvégokat fogadja.

Írország-Magyarország 10 (10)
Magyarország:
Yaakobisvili Áron – Lengyel Noel (Girsik Attila, 63.), Umathum Ádám (Manuel Burghart, 63.) Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba – Tóth Levente, Balabás Bence, Bagi Ádám (Vidnyánszki Mátyás, 76.) – Szabó Szilárd (Somfalvi Bence, 63.), Simon Benedek (Bogdán Hunor, 72.), Varga Zétény

Magyarország-Írország 00
Magyarország:
Lehoczki Bendegúz – Girsik Attila, Umathum Ádám, Kubicsek Levente, Mohai Bálint (Hornyák Csaba, 73.) – Fenyő Noah (Balabás Bence, 63.), Somfalvi Bence, Vidnyánszky Mátyás – Szabó Szilárd (Varga Zétény, 63.), Bogdán Hunor (Katona István, 63.), Molnár Csaba (Manuel Burghart, 73.)

Magyarország-Skócia 10 (10)
Magyarország:
Yaakobisvili Áron (Molnár Mátyás, 46.) – Lengyel Noel, Manuel Burghart, Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba – Balabás Bence (Tóth Levente, 68.), Fenyő Noah, Bagi Ádám (Girsik Attila, 80.) v Molnár Csaba (Bogdán Hunor, 80.), Simon Benedek (Katona István, 68.), Varga Zétény (Vidnyánszky Mátyás, 68.)
G: Simon Benedek

(Kiemelt kép: Az U17-es válogatott gólöröme. Forrás: mlsz.hu)