UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-18 15:49

Kikapott, majd döntetlent játszott az U19-es futsalválogatott Ukrajna ellen

A férfi U19-es futsalválogatott márciusban Hollandiában lép pályára Eb-selejtezőtornán, amelyen a házigazda mellett a címvédő spanyolokkal és az andorraiakkal mérkőzik meg. A tétmeccsek előtti utolsó nemzetközi találkozókat szerdán és csütörtökön játszotta a Frank Tamás vezette együttes a debreceni Főnix Arénában a korosztályos ukrán válogatott ellen – számolt be a Magyar Labdarugó Szövetség hivatalos honlapján. Bár az első találkozón Ukrajna 50-ra győzött, a csütörtöki mérkőzés teljesen más képet mutatott: az ukránok szereztek ugyan vezetést, de 2–1-nél és 3–2-nél már a magyar válogatottnál volt az előny, a végeredmény 3–3 lett. A magyar válogatott góljait Knizs Olivér, Szabó Bence és Kiss Patrik szerezték.

Az első mérkőzésen nagyon sok eladott labdával és egyéni hibával segítettük az ukránokat, meglátszott a fáradtság a játékosokon. A szerdai találkozón már az igazi arcunkat mutattuk, s bár voltak hullámvölgyeink, végig kiegyenlített volt a játék, akár a győzelem is meglehetett volna.

 – értékelte Frank Tamás szövetségi edző az mlsz.hu-nak az U19-es futsalválogatott teljesítményét.

 

A magyar U19-es futsalválogatott kerete:
Kapusok: Kinics Bálint, Csikós Erik, Gémesi Gergő
Mezőnyjátékosok: Gáspár Benedek, Katona Noel, Szabó Bence, Bélavári Botond, Kovács Ádám, Hadzsi Máté, Módly Domonkos, Knizs Olivér, Kiss Patrik, Haász Benjámin, Kajtár Mátyás

 

(Kiemelt kép: az U19-es fiú futsalválogatott. Forrás: MLSZ)