UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-18 16:46

Összetartáson vett részt az U16-os leányválogatott

A székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontjában összetartáson vett részt az U16-os leányválogatott, amely a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörére a francia, török és szerb riválisaihoz hasonló kaliberű válogatottak ellen készülne.

Február első felében összetartáson vett részt az U16-os leányválogatott Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában  – tudosított wbasket.hu portálja.

Építkeztünk tovább. Elsősorban a védekezésre összpontosítottunk. Összességében az volt a benyomásom, kellett a harmadik összetartás ahhoz, hogy jobban feloldódjanak a játékosok és többet tudjanak megmutatni a valós tudásukból.

– nyilatkozta a portálnak Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző.

A korosztályos válogatott várhatóan nyáron találkozik legközelebb, de a vezetőedző a wbasket.hu-nak hangsúlyozta, a tavaszi Héraklész-héten több csapat is nemzetközi tornán szerepel, ami biztosítja a játékosok fejlődését.

Ami a nyarat illetti, a kedden tartott korosztályos Európa-bajnokságok sorsolásának eredménye nem kedvezett az U16-os leányválogatottnak.

A címvédő Franciaország mellett Törökország és Szerbia lesznek a csoportellenfeleink. Érdekes a helyzet, mert a török és a szerb gárda a feljutó, de ellenük soha nem könnyű egy nagy tornán. Dolgozunk és igyekszünk a tudásunk legjobbját nyújtva teljesíteni az Európa-bajnokság csoportkörében. A szövetség segítségével az edzőmérkőzésekre megpróbálunk olyan ellenfeleket keresni, akik hasonlóan erősek, mint a csoportriválisok és a torna kezdetére így szeretnénk felzárkózni arra a szintre.

– összegzett a szakvezető.

Az U16-os leány válogatott kerete a februári összetartáson:
Drahos Leila (BEAC), Gréts Dalma (NKA Pécs), Halmágyi Kitti (NKA Pécs), Kendelényi Luca (Vasas Akadémia), Németh Lili (Csata DSE), Pásztor Kata (Darazsak Sportakadémia) Poczkodi Zsófia (DVTK), Puskás Lili (NKA Pécs), Rácz Zsófia (BEAC ), Sinka-Pálinkás Szofi (Kecskeméti KA), Subotic Milka (NKA Pécs), Szauter Petra (BEAC), Völgyi Lili (Darazsak Sportakadémia) és Zakor Izabella (Csata DSE).
Sérülés, betegség miatt hiányzott:
Hőgye Petra (PVSK NKA), Janzsó Alíz (Darazsak Sportakadémia) és Josepovits Kinga (Zsíros Akadémia Kőbánya).
U16-os A divíziós női Eb, 2023. augusztus 11-19., Izmir (Törökország)
A csoport:
 Csehország, Lettország, Finnország, Portugália
B csoport: Franciaország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Szerbia
C csoport: Olaszország, Lengyelország, Horvátország, Izrael
D csoport: Spanyolország, Belgium, Görögország, Szlovénia

A szövetségi edző teljes nyilatkozata IDE kattintva olvasható.

 

(Kiemelt kép forrása: wbasket.hu)