UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-02-21 19:53

Az U16-os fiúk és az U14-es lányok is jól helytálltak a fedett pályás utánpótlás Eb-n

Az U16-os fiú teniszválogatott az ötödik, az U14-es leánycsapat a hatodik helyen végzett a fedett pályás korosztályos Európa-bajnokság nyolcas döntőjében. Kincses Kolos és Nemcsek Gréta értékelt a kontinenstornák után.

Mint arról beszámoltunk, legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy két magyar csapat is kvalifikálta magát a teniszezők fedett pályás utánpótlás Európa-bajnokságára, a múlt hét végén – az U16-os fiú- és az U14-es leányválogatottnak köszönhetően – a mieink ismét két korosztályos nyolcas döntőben voltak érdekeltek a kontinens legjobbjai között. A Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron felállású U16-os fiúk végül az ötödik helyet szerezték meg a nyolccsapatos mezőnyben Franciaországban.

„A spanyolok elleni negyeddöntőben nagyon szoros csatában kaptunk ki, nem sok hiányzott a bravúrhoz, így az első nap után csalódottan folytattuk az 5-8. helyért – mondta Kincses Kolos, az U16-os fiúválogatott első számú játékosa az Utánpótlássportnak. – Ugyanakkor a helyosztókra jól felszívtuk magunkat:

a horvát és a brit együttes képében két erős csapatot győztünk le végül az ötödik helyért. Azt a célt tűztük ki előzetesen, hogy szeretnénk pozitív mérleggel zárni az Eb-t, amelyet a két győzelemmel és egy vereséggel sikerült is abszolválni, ez pedig önmagában nagy fegyvertény.

Botival és Áronnal közösen tényleg mindent megtettünk a sikerért, küzdöttünk egymásért, a csapatért. A későbbi bronzérmes spanyolokkal is jól felvettük a versenyt, csupán néhány ponton múlott a győzelmünk, szóval összességében büszkék lehetünk magunkra.”

Eközben a Nemcsek Gréta, Kálmán Luca, Mihálka Anna összeállítású U14-es lányok hatodikok lettek Csehországban.

Kálmán Luca, Mihálka Attila szövetségi edző, Nemcsek Gréta és Mihálka Anna Forrás: MTSZ
Alapvetően elégedett vagyunk a szerepléssel, különösen annak a fényében, hogy már a nyolcas döntőbe jutással is jelentős sikert értünk el, azonban némi hiányérzet is maradt bennünk

– nyilatkozta Nemcsek Gréta, a válogatott legmagasabban jegyzett játékosa. – Sajnos a felkészülésünk nem zajlott ideálisan, mert Bocskay József szövetségi edzőnk betegség miatt kiesett, és nem lehetett velünk a nyolcas döntőben. A franciák elleni negyeddöntős vereség miatt voltam a legbosszúsabb, mivel egyesben én például olyan lánytól kaptam ki, akit tavaly nyáron simán vertem, most viszont nem sikerült megismételni ezt. Mindent egybevéve, sajnos a selejtezőn mutatott jó formánkat ezúttal nem tudtuk megismételni.”

(Kiemelt képen: Kincses Kolos / Forrás: MTSZ)