UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-23 14:06

Szücs Gréta megszerezte első pontjait az Euroligában

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd 16 éves kosárlabdázója, Szücs Gréta szerda este bedobta pályafutása első euroligás pontjait az olasz Virtus Bologna otthonában.

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata szerdán este 89–59-re alulmaradt a Virtus Bologna vendégeként az Euroliga csoportkörének legutóbbi fordulójában. A vereség ellenére a találkozó fontos mérföldkövet jelentett a szekszárdiak saját nevelésű, korosztályos válogatott centerének, Szücs Grétának, aki 16 évesen megszerezte első pontjait a legrangosabb európai kupasorozatban – számolt be a wbasket.hu.

Szücs ebben az évadban eddig öt Euroliga- és tizenegy hazai felnőttbajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A szerdai Euroliga-találkozón hét percet töltött a pályán Olaszországban, ez idő alatt két büntetőt értékesített, valamint egy lepattanót jegyzett.

„Jól játszott a Bologna, játékosai nagyszerűen dobtak távolról, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nagyon örülök a tizenhat éves Szücs Gréti első euroligás pontjainak. Köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik ide is elkísértek minket és drukkoltak!” – fogalmazott a szerdai találkozót követően Djokics Zseljko vezetőedző.

(Kiemelt képet készítette: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd)