UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-24 11:11

Legyőzte az észteket az U19-es válogatott

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott Spanyolországban az észt fiatalok elleni felkészülési meccsen.

Ezen a héten Spanyolországban edzőtáborozik az U19-es labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön második alkalommal csapott össze Észtország fiataljaival. A keddi 0–0-t követően

a magyarok 2–1-re múlták felül az észt válogatottat. 

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozón Jurek Gábor révén a magyarok szerezték meg a vezetést a 11. percben, hat perccel később azonban egyenlítettek az észtek. A szünetben hármat is cserélt Szélesi Zoltán szövetségi edző, a cserejátékosok egyike, Rideg Bálint a 48. percben megszerezte a csapat második gólját, és erre az észtek már nem tudtak válaszolni. A magyar fiatalok így egygólos győzelmet aratak a márciusi elitkör előtti utolsó mérkőzésén. 

„A játékosaim kezdik átérezni, hogy csak kellő akarattal lehet mérkőzéseket nyerni, a találkozó második félidejében már egyértelműen látszottak azok a jelek, amelyek erre engedtek következtetni. A szünetben eszközölt cserék és a mentalitásbeli váltás hozta meg a sikert, de még sokat kell dolgoznunk azért, hogy készen álljunk az elitkörre” – értékelt Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. 

U19-es válogatott felkészülési mérkőzés, Olíva Nova (Spanyolország)
Észtország–Magyarország 1–2 (1–1)
 
Magyarország: Dala Martin – Nagy-Kolozsvári Dániel, Yaakobishvili Antal, Babós Levente – Papp Áron (Deákovits Richárd, 46.), Kiss Norbert (Földi Dominik, 46.), Kocsis Dominik (Daniel Ozzano, 66.), Bakti Balázs (Rideg Bálint, 46.), Molnár Adin (Tóth Tamás Vid, 68.) – Kállai Zalán, Jurek Gábor 
Gólszerzők: Jurek Gábor (11.), Rideg Bálint (48.) 

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)