UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-02-28 21:02

Torkos Tamara a felnőttek között is kitűnően véd

A III. kerületi TVE női vízilabdacsapatának 17 éves kapusa, Torkos Tamara nagyszerű teljesítményt nyújt a felnőttélvonalban.

„Magyaroszág legjobb kapusa, Magyari Alda személyében az UVSE-ben szerepel, viszont talán Magyarország második-harmadik számú kapusa nálunk véd. Örülök, hogy Torkos Tamara sokadjára nyújt nagyon komoly teljesítményt” – ezt Lukács Dénes, a III. kerületi TVE női vízilabdacsapatának vezetőedzője az UVSE ellen elveszített ob I-es mérkőzés után mondta három bajnoki fordulóval ezelőtt.

Ezt követően a III. kerület a Tatabányát és a Győrt is legyőzte a női élvonalban, a 17 éves Torkos Tamara pedig az előbbi találkozón 78, utóbbin 80%-át hárította a kapujára zúduló lövéseknek. Folyamatos remek teljesítményének köszönhetően az ígéret a hazai szövetség az első osztályban védő kapusok mutatóit összesítő rangsorában a második helyen áll.

Torkos Tamara remek formában védi a III. kerületi TVE kapuját Fotó: Szabó Péter

Torkos Tamara az évad elején a BVSC-Zugló utánpótlásából érkezett a III. kerületi TVE együtteséhez, és hamar fontos szerepet kapott.

„Családias, jó hangulat fogadott a csapatban – mondja a fiatal kapuvédő. – Féltem a beilleszkedéstől, de mindenkivel jól kijövök. Nagyon szeretem az edzőmet is, Lukács Dénest, és remekül érzem magamat a klubban. Örülök, hogy egy felvirágzó ob I-es csapatban játszhatom.

Úgy érkeztem, hogy szép lassan beépülök az élvonalbeli csapatba, hiszen ez az első évem a felnőttek között. De Pápai Barbi megsérült, így nekem kellett védeni.

Az ob I-ben sokkal gyorsabbak, erősebbek a lövések, mint a korosztályos bajnokságban, de igyekszem helytállni. Remélem, hogy a továbbiakban is tudom segíteni a csapatomat.”

A női ob I-ben a több utánpótláskorú játékost soraiban tudó III. kerületi TVE a hetedik helyen áll, szombaton a Szeged együttesét fogadja hazai medencében.

(Kiemelt képen: Torkos Tamara Fotó: Szabó Péter)