UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-06 14:45

Négy csapat már bebiztosította a helyét az U20-asok országos döntőjében

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Falco Szombathely, a Budapesti Honvéd, a DEAC és a PVSK kosárlabdacsapata is kiharcolta a részvételt az U20-as férfibajnokság országos döntőjében. A Sopron együttese egyetlen győzelemre került attól, hogy szintén kvalifikálja magát a legjobb nyolc közé.

A hét végén újabb hét mérkőzéssel folytatódott az U20-as férfibajnokság A-csoportjának alapszakasza. A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely magabiztos, 88–51-es győzelmet aratott az MVM-OSE Lions otthonában, ezzel már sorozatban 15. sikerét aratta, és 20/2-es mérleggel továbbra is az élen áll. Eközben a második Budapesti Honvéd a legutóbbi játéknapon a nyolcadik Kométa Kaposvárhoz látogatott, és meglepetésre 86–78-ra vereséget szenvedett a nyolcadik somogyiak vendégeként. A harmadik helyen álló DEAC 92–71-re Szegeden nyert, így

a debreceniek is biztosan ott lesznek az évad végi nyolcas döntőben.

A Falco és a Honvéd már korábban kivívta a helyét a legjobb nyolc között.

(Az alapszakasz első négy helyezettje automatikusan döntős, az 5-6. helyen végző két csapat – az országos döntőben fennmaradó két helyért – selejtezőt játszik a Piros B-csoport harmadikja, illetve a Zöld B-csoport elsője ellen.)

A forduló másik rangadóján a hatodik Zalakerámia ZTE KK hazai pályán 85–68-ra verte az ötödik Szolnoki Olajbányászt, ennek köszönhetően pedig továbbra is hatalmas a tülekedés a keresztjátékot érő helyekért. A hetedik Egis Körmend 95–48-ra diadalmaskodott Nyíregyházán, míg a kilencedik Kecskeméti TE-Neumann János Egyetem 91–68-ra győzött Pakson, az Atomerőmű SE ellen, így a Körmend és a Kecskmét egyaránt harcban van az országos döntős helyekért. A negyedik Sopron 96–70-re felülmúlta az Alba Fehérvárt, ezzel

Bors Miklós gárdája hatodik meccsét nyerte zsinórban, és egyetlen győzelemre került az országos döntős szerepléstől.

TABELLA:

A B-csoportokban szintén körvonalazódni látszanak a továbbjutók: a Piros-csoportban

a hétvégi, Újpest elleni sikerével az élen álló Pécsi VSK-Veolia (20/1) ugyancsak biztosan döntős,

míg az NKA Pécs (19/1) is nagyon közel áll hozzá, de matematikailag még nem garantált a helye az elitben. A harmadik, selejtezős helyért a MAFC (15/5) és a TF-BP (15/5) küzd egymással. A Zöld-csoportban négyen haladnak – szinte fej fej mellett – a továbbjutást első pozícióért: az Atomerőmű KSE Bonyhád (15/2), a Budafok (15/2), a Vásárhelyi Kosársuli (15/3) és a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya (14/3) csapata.

(Kiemelt kép forrása: DEAC Kosárlabda Akadémia)