UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet Junior sportlövő Európa-bajnokság

2023-03-08 16:11

Magyar arany és bronz légpuskás vegyes csapatban a junior Eb-n

A tallinni junior sportlövő Eb-n Török Ferenc és Tóth Anna arany-, Kálmán Bálint és Ferik Csilla bronzérmet nyert a légpuskás vegyes csapatok versenyében.

A Tallinnban zajló 10 méteres junior sportlövő Európa-bajnokság második napján újabb két érmet szerzett a magyar küldöttség. 

A légpuskás vegyes csapatok viadalán az egyéniben ezüstérmes Török Ferenc és Tóth Anna kettőse 626.5 körrel az első helyen végzett a szám alapversenyében, így a cseh Ondrej Kupec, Veronika Blazcikova páros ellen az aranyérmért lőhetett. Az egyik fél 16. pontjáig tartó mérkőzésen már az elejétől a magyar kettős volt előnyben, amely

magabiztosan 16–8-ra győzött, és aranyéremnek örülhetett. 

Közben ugyanitt a Kálmán Bálint, Ferik Csilla duó is nagyszerűen versenyzett, és 626 körrel a negyedik helyen fejezte be az alapversenyt: a fiatalok így az egyik bronzmérkőzésen léphettek lőállásba, és nagy fölénnyel, 17–5-re nyertek a Krisztina Osztyapenko, Ivan Tykalenko alkotta ukrán csapattal szemben. Ferik Csilla 14 évesen szerepel a junior Eb-n. 

Tóth Anna, Török Ferenc (bal oldali páros), Ferik Csilla és Kálmán Bálint Forrás: ESC

A leány légpisztolyosok egyéni versenyében Kálóczi Regina a 20., Szakács Tünde a 24., Varga-Zalay Babett a 41. lett.

A fiú légpisztolyosok egyéni küzdelmeiben Rédecsi Máté 567 körrel a hetedik helyen jutott be a nyolcas döntőbe, melyben a nyolcadik helyen végzett.

Weite Hayden Károly az 51., Renácz Róbert az 57. helyen zárt. 

A junior Európa-bajnokság hírei ITT érhetők el.
A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Forrás: MSSZ/Kiemelt kép forrása: ESC)