UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-09 19:31

Az U17-es válogatott csapatkapitánya szerint jobb teljesítmény kell a sikeres Eb-szerepléshez

Kern Martin szerint szerint sok volt a technikai hiba a Norvégia elleni vesztes előkészületi mérkőzésen, a magyar csapatnak higgadtabban kell futballoznia, meg kell birkóznia az eredménykényszerrel a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar U17-es válogatott szerda délután Tatabányán szenvedett vereséget előkészületi mérkőzésen Norvégiától, a skandináv ország nemzeti csapata 1–0-ra nyert. A találkozó kevés izgalmat és alacsony színvonalat hozott, egyik fél sem futballozott csúcsformában. Kern Martin, az együttes csapatkapitánya osztotta meg portálunkkal a meccsel kapcsolatos tapasztalatait.

Hétfőn és kedden a meccsre készültünk, sokat videóztunk, s azt kaptuk az ellenfelünktől, amire számítottunk: a középpályán sokat mozogva futballozott, olykor a centere is visszalépett a hatos pozícióba. Sikerült többször lezártuk a pálya közepét, de sajnos egy elkerülhető gól okozta a vesztünket, mi pedig nem tudtuk kihasználni a néhány lehetőségünket. A játék képe alapján rászolgátunk volna a dötetlenre, de akkor sem lennénk elégedettek, ha egyenlítünk, mert győzni akartunk az egyébként nem túl színvonalas mérkőzésen.

A Belvon Attila szövetségi edző vezetette együttes áprilisban, vélhetőleg hazai pályán játssza utolsó tesztmeccsét a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság előtt. A Puskás Akadémia 16 éves középpályása elmondta, szerinte mi kell ahhoz, hogy a gárda elérje a célját a május 17-én kezdődő viadalon.

"Rengeteg technikai hibát vétettünk, aminek a számát le kell csökkentenünk a jövőben. A pálya talajára nem foghatunk semmit, meg kell oldanunk a labdakezelést és a pontos passzokat bármilyen körülmény közepette. Jobban kell figyelnünk arra, ha nálunk a labda, ne rugdossuk el, meg kell becsülnünk a lehetőségeket, elöl pedig több támadást kell kezdeményeznünk. A pályán kívül jó közösséget alkotunk, de ennek a pályán is meg kell mutatkozni az összhangban. Ha mindneki alárendeli magát a csapatérdeknek és hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket, eredményesek lehetünk. Páran talán görcsösen játszottak Norvégia ellen, de szerintem úgy kell mindenkinek felfogni ezeket a meccseket, mint lehetőséget, amely által meg megmutathatjuk magunkat.

Az Európa-bajnokságon nagy felhajtás várható, eredménykényszer alatt kell futballoznunk, ennek tudatában higgadtnak kell maradnunk.

Remélem, a következő mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtunk, hiszen egyre közeleg a hazai rendezésű torna, amelyen az első ötben szeretnénk végezni, hogy kijussunk a perui világbajnokságra."

U17-es felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 0–1 (0–1)

Tatabánya, 100 néző
Magyarország: Yaakobishvili Á. – Lengyel, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Molnár Cs. (Girsik, 61.), Balabás (Somfalvi, a szünetben), Kern, Varga Z. (Mohai, 67.) – Bagi (Tóth L., 61.), Simon B. (Katona I., 79.)
Szövetségi edző: Belvon Attila
G: Randen (34.)

(Kiemelt kép: Kern Martin Norvégia ellen. Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila)