UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet Junior sportlövő Európa-bajnokság

2023-03-09 19:11

Bronzérmes a leány légpuskás csapat a junior Eb-n

A Ferik Csilla, Tóth Anna és Vintze Regina alkotta leány légpuskás csapat bronzérmet szerzett a tallinni 10 méteres junior sportlövő Európa-bajnokságon.

A tallinni 10 méteres junior sportlövő Európa-bajnokság harmadik napján mindkét szakágban a csapatversenyeket rendezték. 

A legjobban a légpuskás lányok szerepeltek.

Ferik Csilla, Tóth Anna és Vintze Regina

az első selejtezős fordulóból 936.6 körrel az ötödik helyen ment tovább, majd a másodikban 626.1 körrel a harmadik helyen végzett, így a válogatott az egyik bronzmeccsen a dobogóért lőhetett a finnek ellen. A párharcban nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat,

a magyar lányok 16–8-ra nyertek, és bronzérmet szereztek az észt fővárosban. 

A légpuskás fiúk Kálmán Bálint, Rácz Áron, Török Ferenc összetételben a hatodik helyen bejutottak a második selejtezős körbe, és végül a hetedik pozícióban zárták az Eb-t. 

Légpisztollyal a Kálóczi Regina, Szakács Tünde, Varga-Zalay Babett összeállítású leánytrió a 10. helyen zárt, míg a Renácz Róbert, Rédecsi Máté, Weite Hayden Károly alkotta fiúcsapat a 13. lett. 

A magyar küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tallinni Európa-bajnokság juniorviadalát. Péntektől a felnőttek lépnek lőállásba. 

A junior Európa-bajnokság hírei ITT érhetők el.
A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: ESC)