UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-12 09:09

Számos fiatallal jöhet a női Eurokupa magyar döntője

Az FTC és a számos utánpótláskorú játékost foglalkoztató UVSE jutott a női vízilabda Eurokupa döntőjébe.

A Ferencváros és az UVSE játssza a női vízilabda Eurokupa döntőjét. Az FTC a szombati elődöntő visszavágóján 9–7-re kikapott a vendég olasz Plebiscito Padovától, az UVSE pedig hazai medencében nyert 10–6-ra az Eger ellen. Összesítésben az FTC 19–18-cal, az UVSE 22–18-cal jutott a sorozat fináléjába.

A Benczur Márton irányította UVSE-ben az elődöntő második mérkőzésén is

számos utánpótláskorú játékos vette ki a részét a sikerből.

A gólok sorát az ifibajnokságban is játszó Aubéli Tekla kezdte, és még az első negyedben lőtt egyet a nem egészen 16 éves Hajdú Kata. A második negyed második felében pedig 3–3 után két serdülőjátékos, Tiba Panna és Hajdú, valamint a 2005-ös születésű Mácsai Eszter is betalált akcióból, háromgólósra növelve csapata előnyét.

A két elődöntős mérkőzésen továbbá ifiként szerepelt az UVSE-ben Szegedi Panni és Irmes Rozália, valamint serdülőként Varró Eszter, Lendvay Zoé és a kapus Golopencza Szonja.

Az UVSE győzelmével az is eldőlt tehát, hogy az Eurokupa-döntőben is számos korosztályos játékost láthatunk. A tinédzsereknek a fináléban nem lesz könnyű dolgok a Gerendás György által edzett, remek játékerőt képviselő FTC ellen. A zöld-fehérek együttesében, bár olyan pólós nem szerepelt az elődöntőben, aki még az utánpótlás-bajnokságban is játszhat, de az idén még az U20-as válogatottban érdekelt lehet a kapus Neszmély Boglárka és a kiváló center, Dömsödi Dalma. Ők juniorként már felnőttválogatottnak mondhatják magukat, miként az UVSE reménységei közül Hajdú és Szegedi is.

NŐI VÍZILABDA
EUROKUPA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

FTC-Telekom Waterpolo–Plebiscito Padova (olasz) 7–9 (1–3, 3–1, 2–5, 1–0)
A magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 2, Pőcze, Leimeter, Simon-Illés, Tóth-Csabai, Máté
Továbbjutott: Ferencváros, 19–18-as összesítéssel
UVSE–Tigra-ZF-Eger 10–6 (3–2, 3–1, 2–1, 2–2)
Gólszerzők: Hajdú, Baksa, Faragó 2-2, Aubéli, Mácsai, Tiba, Peresztegi-Nagy, illetve Czigány 2, Borsi, Parkes, Molnár, Szilágyi
Továbbjutott: az UVSE, 22–18-as összesítéssel

(Kiemelt képen: Eurokupa-döntős az UVSE Forrás: UVSE/Facebook)