UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-18 09:02

Halmágyi Kitti belenőtt a vezérszerepbe az NKA Pécs remeklő kadétcsapatában

A korosztályos bajnokság legeredményesebb játékosaként Halmágyi Kitti oroszlánrészt vállal a listavezető NKA Pécs U16-os kosárlabdacsapatának sikereiben.

Csütörtökön újabb fontos idegenbeli győzelmet aratott az NKA Pécs kadét leányegyüttese, miután Szentpáli Gergő tanítványai 58–49-re győztek a Csata DSE otthonában, és 10/1-es mérleggel továbbra is az élen állnak a rájátszásban. A mezőny legjobbjaként

Halmágyi Kitti 23 ponttal, 7 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 blokkal járult hozzá a pécsi sikerhez. Eközben a korosztályos válogatott bedobó-erőcsatár meccsenkénti 22,3 pontjával pedig nemcsak csapata legjobbja, hanem az U16-os bajnokság pontlistáját is vezeti.

Kittire már az előző évadban – elsőéves kadétként – is jelentős szerep hárult az akkor végül ezüstérmet szerző csapatban, ám az ősztől még nagyobb feladatokat bíztak rá, immár vezéregyéniséggé kellett előlépnie.

A tavalyi önmagamhoz képest sokkal magabiztosabban játszom, mostanra értem el arra a szintre, hogy a vezérszerepben is sikerül megállnom a helyem 

– kezdte az Utánpótlássportnak Halmágyi, aki a múlt nyáron nyáron a válogatott színeiben EYOF-bronzérmes lett, míg az U16-os Eb-n ötödikként zárt. – Azonban nem csak fejben, fizikailag is rengeteget fejlődtem és erősödtem az elmúlt egy évben, ezt pedig egyre jobban ki tudom használni a meccseken. A játékomban főleg a dobás, illetve a védekezés terén érzem a legnagyobb előrelépést, míg a támadásban jóval sokoldalúbban tudok eredményes lenni."

A Baján nevelkedett fiatal már a harmadik évét tölti Pécsen, ahol az NKA Universitas PEAC II. tagjaként nemrégiben a Hepp Kupa-győzelemből is kivette a részét, ugyanakkor kijelentette: nem elégedne meg egyetlen arannyal idén tavasszal.

Fantasztikus volt megélni a Hepp Kupa-sikert, hiszen hosszú idő után először nyertem aranyérmet, jó néhány ezüstben volt már részem, így ez a mostani elsőség nagyon kedves a szívemnek

– mondta, majd így folytatta a céljairól a saját korosztályában: – A kadétcsapattal eddig nagyszerűen szerepelünk, vezetjük a tabellát és csupán egyszer kaptunk ki. Bízom benne, hasonlóképpen folytatjuk egészen a szezon végéig.

A tavalyi második hely után egyértelmű célunk, hogy idén megnyerjük a bajnokságot.

(Kiemelt képen: Halmágyi Kitti (balra) / Forrás: NKA Pécs)