UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-03-18 17:14

Hámori Luca és Szeleczki Lilla is kiesett az Új-Delhiben zajló női világbajnokságon

Az Új-Delhiben zajló női világbajnokságon a huszonkét éves Hámori Luca (48 kg), valamint a tizenkilenc éves Szeleczki Lilla (66 kg) is kiesett.

Mint ismert, négy utánpótláskorú magyar fiatal indult el Új-Delhiben a felnőtt női ökölvívó-világbajnokságon. Szombaton kötülök ketten is búcsúztak női ökölvívó-vb-ről – számolt be részletesen a nemzetisport.hu.  Az U22-es Eb-ezüstérmes Hámori Luca   (66 kg) a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellen kifejezetten színvonalas, ám vesztes meccset bokszolt. A 22 éves kőszegi lány valamennyi pontozónál nyert menetet, ráadásul mindhárom három percre jutott olyan, aki őt látta jobbnak, de a lényegen ez nem változtat: a thaiföldi 5:0-val jutott a tizenhat közé. A 19 éves csepeli Szeleczki Lilla (48 kg) az esti programban a marokkói Jaszmin Muttaki ellen lépett ringbe, és egyhangú pontozással ő is búcsúzott az új-delhi vb-től.

A magyar csapat utánpótláskorú tagjai közül így már csak Mezei Petra (19 éves, 50 kg) maradt versenyben a felnőtt-vb-n, aki a Puerto Ricó-i Krystal Rosadóval csap össze vasárnap, Lakotár Hanna (21 éves, 54 kg) ugyanis a csütörtöki programban kikapott az indiai ellenfelétől.

VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK, Új-DELHI     
 A 16 közé jutásért
48 kg.
   Muttaki (marokkói)–Szeleczki Lilla (5:0, pontozásos győzelem).     
 66 kg.     Suwannapheng (thaiföldi)–Hámori Luca (5:0, pontozásos győzelem)

(Kiemelt kép: Hámori Luca (jobbra) thaiföldi bokszolótól kapott ki. Forrás: nemzetisport.hu)