UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-21 14:44

Az U19-es válogatott borítaná a papírformát az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében

Az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében szereplő U19-es válogatott kapusa, Pécsi Ármin elmondta, meglepetést szereznének a kvartettben.

Az U19-es magyar válogatott március 22. és 28. között az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében szerepel Angliában. Szélesi Zoltán szövetségi edző csapatára a házigazda angolok, Törökország és Izland vár a kvartettben, amelynek az első helyezettje jut ki a Máltán rendezendő földrésztornára. A nemzeti csapat szerdán Anglia ellen vívja első mérkőzését, szombaton Törökország ellen lép pályára, jövő hét kedden pedig Izland ellen zárja az elitkört. A megméretés kapcsán az együttes kapusával, Pécsi Árminnal beszélgettünk.

"Telkiben ötnapos összetartáson vettünk részt a bő kerettel, ami jól sikerült. A fő fókusz a védekezésen, az átmeneteken és a tizenhatoson belüli védekezésen volt, míg Angliába érkezve a taktikai finomhangolás volt terítéken. Hétfőn a taktikai jellegű labdakihozatalokat gyakoroltuk, modelleztük, mi várható Anglia ellen, hogyan állhat fel ellenünk a házigazda, de a szabad- és szögletrúgások elhárítására is szántunk időt. Természetesen azzal is foglalkoztunk, miként juthatunk el a vetélytársak kapujáig, a támadásépítéseket, kontraakciókat és a befejezéseket is gyakoroltuk. Bízunk benne, lesznek lehetőségeink, amelyeket gólra válthatunk. Néhányan csak az utazáskor csatlakoztak a kerethez, ám a hétfői edzésen biztatóan mozgott a csapat, jó formában vannak egyénileg a társak. A legutóbbi előkészületi meccseink sajnos nem úgy sikerültek, ahogyan terveztük, ami nagyrészt a sok hiányzónak, sérültnek volt tulajdonítható, hiszen tíz-tizenhárom állandó kerettag sem állt a csapat rendelkezésére. Észtország és Izrael ellen sem nyertünk, ám voltak olyan elemek a játékunkban, melyek bizakodásra adhatnak okot támadásépítésben és védekezésben egyaránt. A jó szerepléshez azonban minden téren fejlődnünk kell."

A Puskás Akadémia 18 éves kapusa szerint a magyar válogatott játékosain nem érezni feszültséget az elitkör előtt, a srácok nyugodtan várják a tornát.

"Mindenki átszellemülten készül, hogy a legjobb arcát mutassa. Várom az előttünk álló három meccset, hiszen sok múlik rajtuk, ráadásul elég erős csapat ellen kezdünk. Csak úgy sikerülhet jó eredményt elérnünk, ha mindenki megfeszül érte.

Elsősorban szervezett védekezésre törekszünk, mert kiemelkedő válogatott ellen lépünk pályára.

Alapvetően a saját játékunkat gyakoroltuk, pontosítottuk, majd ezt igazítottuk, hangoltuk az első ellenfél, Anglia ellen. Az biztos, hogy az angolok fizikálisan és technikailag is magas szintet képviselnek, részletesen kielemezzük őket egyénileg és csapatként is. Felkészültem , hogy sok dolgom lesz, szeretnék hozzátenni a válogatott teljesítményéhez. Úgy vélem, ha mindenki odateszi magát, csapatként küzdünk, méltó ellenfelei lehetünk az angoloknak."

A tehetséges kapus a nemzeti csapat céljáról is szót ejtett.

"Szeretnénk a legtöbbet kihozni a három meccsből. Ehhez elengedhetetlen, hogy fegyelmezetten, ugyanakkor magabiztosan és bátran játsszunk. Nem mi vagyunk az esélyesek a csoportgyőzelemre, de mindent megteszünk, hogy borítsuk a papírformát, szeretnénk meglepetést okozni."

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)