UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-22 10:00

Varga Balázs nem tud igazán örülni ragyogó góljának

Az Újpest 19 éves középpályása nagyszerű mozdulatsort követően vette be a Puskás Akadémia kapuját, ám a nagy különbségű vereség miatt nem lehet boldog.

Március elején beszélgettünk az újpesti nevelésű Varga Balázzsal annak apropóján, hogy a Kecskeméti TE ellen 19 évesen megszerezte pályafutása első NB I-es gólját a lila-fehérek színeiben. Szép villanás volt, hiszen remekül lőtte hat méterről a kapuba a jobb szélről érkező labdát, ám meg kell hagyni, a tehetséges labdarúgó felül tudta múlni a gólt: vasárnap a Puskás Akadémia ellen csereként beállva, remekbeszabott mozdulatsort követően vette be Markek Tamás kapuját, 14 méterről lőtte ki bal lábbal a jobb felső sarkot.

A második NB I-es találatát jegyző fiatal a Nemzeti Sportnak elárulta, gólja csak szépségtapsz volt, együtetse ugyanis 5–1-es vereséget szenvedett a felcsútiaktól, a tizedik helyezett Újpest két pontra van a kieső helyektől.

„Szívesen elcserélném a gólomat a győzelemre . Szép gólt ugyanis még szerezhetek, a három pontra nagyobb szükségünk lett volna. A vasárnapi meccset megelőző időszakban egyre jobban futballoztunk, megmutattuk, hogy több van a csapatunkban annál, mint amit a tabella sugall. Aztán jött a hét végi meccs, amelyen semmi sem sikerült, a gólom csak szépségtapasz volt sajnos.”

Varga Balázs kilencszer lépett pályára az OTP Bank Liga idényében, tavasszal az Újpest valamennyi mérkőzésén pályára lépett. Az InStat adatelemző-rendszer statisztikái szerint kilencven percre vetítve 0.94 lövéssel próbálkozik, amiből 0.47 találja el a kaput, 2.1 beadással kísérletezik, amelynek hatékonysága 33 százalék, 3.8 csellel rukkol ki, amiből 1.42 sikerül, ötször szerzi meg és tizenháromszor veszít labdát, párharcait 31, fejpárbajait 39 százalékban nyeri.

 

(Kiemelt kép: Varga Balázs a PAFC ellen szerzett gólját követően. Forrás: MLSZ/Youtube)