UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-27 14:21

A ciprusiak ellen is a győzelem a célja az U21-es válogatottnak

Az U21-es labdarúgó-válogatott kedden Ciprus fiataljai ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Az U21-es labdarúgó-válogatott múlt hét pénteken Vitális Mián góljával 1–0-ra legyőzte a nála előrébb rangsorolt görög csapatot Athénban, majd másnap elutazott Ciprusra, ahol kedden újabb felkészülési találkozó vár rá – számol be az mlsz.hu.

A szombati repülőút előtt Gera Zoltán szövetségi edző – a korábbi Olympiakosz-játékos, Megyeri Balázs közbenjárásának köszönhetöen – még a görög fővárosban, az Olympiakosz Pireusz edzőközpontjában tartott edzést a játékosoknak, vasárnap viszont már egy Larnaca melletti edzőpályán gyakorolt a csapat. Utóbbi edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó Kállai Kevin nem vett részt, a többiek viszont teljes értékű munkát végezhettek (kivéve a kapus Hegyi Krisztiánt, aki az első meccs után visszautazott Budapestre, és csatlakozott az A-válogatott keretéhez).

Ami a keddi ellenfelet, a ciprusi válogatottat illeti: a házigazdák novemberben léptek pályára utoljára, akkor 2–2-es döntetlent játszottak a szerbekkel.

„Az athéni mérkőzésen jól működött a védekezésünk, a görögök alig-alig jutottak el helyzetekig, a kapunkban Hegyi Krisztiánnak szinte egyáltalán nem akadt dolga – mondta az mlsz.hu-nak Vitális Milán, a DAC jelenleg kölcsönben az ETO-ban futballozó középpályása, aki a görögök ellen második gólját szerezte az U21-es válogatottban. – A támadójátékunk is hellyel-közzel rendben volt, adódtak helyzeteink, ezeket viszont pontosabban kellett volna befejezni. Ha ebben sikerül előrelépnük, az ilyen mérkőzéseket több góllall is megnyerhetjük. Ami a saját athéni teljesítményemet illeti:

először léptem pályára kezdőként az U21-es válogatottban, örülök, hogy sikerült betalálnom, de ennál sokkal fontosabb a csapat sikere.

Úgy érzem, taktikailag még sokat kell fejlődnöm, és bár elégedett vagyok a pénteki játékommal, tudom, hogy ennél is többre vagyok képes. Kielemeztük a ciprusiakat, és ez alapján a keddi ellenfelünk várhatóan erősebb csapat lesz, mint a görög volt, főleg a támadójátékot tekintve. Éppen ezért a védekezésre végig nagyon oda kell figyelnünk, stabil játékra építve kell helyzeteket kialakítanunk, és még pontosabban befejezni az akciókat.”

A jelenlegi U21-es korosztálynak ez lesz hatodik felkészülési mérkőzése a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezők előtt. A csapat az eddigi öt meccsből négyet győzelemmel zárt. 

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)