UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-04-08 11:43

Három tizenéves utazik a női válogatott vk-selejtezőjére

Hajdú Kata, Neszmély Boglárka és Szegedi Panni is helyet kapott a női vízilabda-válogatott rotterdami világkupa-selejtezőre utazó csapatában.

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila kihirdette a rotterdami világkupa-selejtezőre utazó 16 fős csapatát – számol be a hazai szövetség honlapja.

A keretben három olyan fiatal játékos kapott helyet, aki az idén még korosztályos világeseményen is érdekelt lehet.

Ott lesz a selejtezőtornán a juniorokat képviselve az FTC 19 éves kapusa, Neszmély Boglárka, és újra bizalmat kapott az UVSE két sokra hivatott pólós lánya, a 18 éves Szegedi Panni, valamint a még serdülők között is játszó, 17 esztendős Hajdú Kata.
Hajdú Kata lesz a női válogatott legfiatalabb tagja Rotterdamban Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

A kerethirdetésből az is kiderült, hogy a 16 éves kapus, Torma Luca, a 20 éves Dömsödi Dalma és a csupán 15 esztendős Tiba Panna nem utazik a csapattal Hollandiába. Utóbbi játékost először hívta be a válogatott bő keretébe a kapitány, ám betegség miatt csak a hét első felében tudott a többiekkel edzeni. A rotterdami megméretésen a sérüléséből nemrégiben visszatérő Rybanska Natasát sem láthatjuk még. A magyar csapat április 11. és 13. között Görögország, Ausztrália és Hollandia válogatottjával mérkőzik meg a minitornán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)

(Kiemelt képünkön: Szegedi Panni Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)