UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó-világbajnokság

2023-04-08 19:38

Nagy Blanka és Pelle Domonkos is kadétvilágbajnok!

Nagy Blanka és Pelle Domonkos is aranyérmet szerzett a plovdivi korosztályos vívó-világbajnokság kadét párbajtőrözői között.

A magyar fiatalokról szólt a plovdivi korosztályos vívó-világbajnokság szombati versenynapja, melyen a kadét párbajtőrözőké volt a főszerep.

A lányok között Nagy Blanka, a fiúmezőnyben Pelle Domonkos vívott ihletett formában, és szerzett világbajnoki címet!

A Debreceni SI kitűnősége, Nagy Blanka a legszorosabb asszóját (15:14) közvetlenül a csoportkör után vívta a spanyol Helena Linares ellen, aztán svéd, lengyel, majd egyiptomi kihívóját is nagyobb izgalmak nélkül győzte le. Serra Bendegúz tanítványa az elődöntőben sem bízott semmit a véletlenre, nagyon sima 15:8-as sikert könyvelhetett el a kanadai Nicole Xuan ellen. Aztán a fináléban a japán Mizuka Homma bár jól kezdett, Nagy Blankának ezen a napon nem lehetett megtalálni az ellenszerét:

a magyar lány 15:10-zel lett teljesen megérdemelten kadétvilágbajnok!
Nagy Blankánál nem volt jobb a kadét-vb leány párbajtőrmezőnyében Forrás: FIE

Közben a fiúk viadalán a kadét Eb-bronzérmes Pelle Domonkos gyűjtötte sorban a skalpokat. Peterdi András és László István honvédos tanítványa a csoportkört hibátlanul teljesítette, majd katari, kanadai és bolgár vívón keresztül vezetett az útja a nyolc közé, ahol a koreai Kim Do Hjunt 15:11-re győzte le. Pellének elődöntőben nagyon kellett koncentrálnia a spanyol Rayan Rami Rozpide ellen, de a magyar reménység megoldotta a feladatot, és 15:13-mal került a döntőbe. Ott a Virgin-szigeteki Kruz Schembri várt rá, de csak megnehezíteni tudta Pelle dolgát, aki

15:13-as sikerrel lett kadétvilágbajnok!
Pelle Domonkos célba ért Plovdivban: kadét-világbajnok lett Forrás: FIE

A lányok között Gachályi Gréta a 20., a csupán 14 éves Horváth Lotti a 42. lett, a fiúk megméretésén Horváth Márk a 41., Balázs Bence az 50. helyen zárt.

A magyar küldöttség négy arany- és négy bronzéremnél jár Plovdivban, így már a zárónapi, junior párbajtőr csapatversenyek előtt elmondható, a válogatott minden idők legjobb korosztályos világbajnoki szereplését éli.

A részletes eredmények ITT érhetők el.
A kadét- és junior-világbajnokság hírei ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Pelle Domonkos és Nagy Blanka Forrás: hunfencing.hu)