UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-04-12 18:38

Barcsai Sophie és Dohoczki Nóra párosa bronzérmes a serdülők között Podgoricában

Barcsai Sophie és Dohoczki Nóra párosa az elődöntőig jutott az U15-ösök mezőnyében a montenegrói nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. A Statisztika ígéretes duója a döntőbe jutásért a későbbi győztes kínaiakat is megszorongatta, de végül négy szettben alulmaradt, így a harmadik helyen zárt.

A szarvasi serdülő országos bajnokságon bemutatott triplázása után Barcsai Sophie nemzetközi szinten is folytatta remeklését, ugyanis keddtől kezdődően már a Podgoricában zajló, kiemelt kategóriás, nemzetközi korosztályos asztalitenisz-versenyen volt jelenése.

Bár az U15-ösök egyes versenyében nem sikerült kiharcolnia a 16-os főtáblára jutást, viszont Dohoczki Nórával az oldalán párosban kiválóan szerepelt Montenegróban. Kezdésként 3:0-ra (7, 10, 8) verték az Emma Molnarova, Victoria Pustaj szlovák, horvát kettőst a nyolcaddöntőben. Majd a Statisztika fiataljai a legjobb nyolc között is hasonló arányban, 3:0-ra (11, 7, 10) nyertek, ezúttal az Ana Sladoje, Emina Ceric bosnyák egységgel szemben, ezzel pedig kiharcolták az elődöntőbe kerülést.

A fináléba jutásért jöhetett az igazán nagy falat: a Sun Sinan, Yan Yutong kínai páros. Barcsaiék remekül kezdték a meccset: 9:5-re is vezettek az első játszmában, mi több, 10:9-nél szettlabdájuk is volt, ám azt nem sikerült kihasználniuk, amely meg is bosszúlta magát, az ázsiaiak 12:10-re fordítottak. A második felvonásban még az elsőnél is jobban indultak a mieink (6:0), majd 9:6-nál már csak kettő, míg 10:9-nél egyetlen poén hiányzott az egyenlítéshez. Végül azonban ismét a kínaiaké lett a végjáték (10:12), akik ezzel 2:0-ás előnybe kerültek. A harmadik játszmában a korai vezetést (4:0) a magyar lányok már nem adták ki a kezükből: 11:7-tel szépítettek (1:2-es szettállás). A negyedik aztán fordított szereposztásban, de nagyon hasonló forgatókönyv szerint végződött: a kínaiak 11:3-mal, négy játszmában lezárták a meccset.

A Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra páros ezzel bronzérmesként zárt az U15-ösök között Podgoricában.

A Sun, Yan kínai egység a későbbiekben nagyon magabiztosan, 3:0-ra nyerte a döntőt a Leana Hochart, Julia Leal francia, portugál duó ellen.

Egyesben a magyar lányok közül Nagy Judit, Pétery Johanna, Dohoczki Nóra és Barcsai Sophie sem jutott túl a selejtezőcsoportján.

(Kiemelt képen: Barcsai Sophie (balra) és Dohoczki Nóra Forrás: WTT)