UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-04-13 12:49

Olaszországban és Szlovéniában is jól teljesítettek a magyar fiatalok

Feldhoffer Bálint, Hancz Tamás és Vas Barnabás helyezést ért el a Giro di Primavera 1.1-es besorolású országúti ifjúsági egynaposon, míg Szilasi Dániel szlovéniai versenyt nyert.

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg San Vendemianóban a Giro di Primavera 1.1-es besorolású országúti ifjúsági egynapost, melyen öt ország klubjai álltak rajthoz – számolt be róla a bringasport.hu. A 129,1 kilométeres olasz körpályás verseny mezőnyében ott volt a korosztályos magyar válogatott (Feldhoffer Bálint, Hancz Tamás, Szöllőssy Ádám, Takács Zsombor, Tóth Márkó és Vas Barnabás), valamint a Lotus Team is, melynek színeiben Takács Péter és Koppány Gergely képviselte hazánkat – utóbbi versenyző a portál szerint  a rajt előtt balesetet szenvedett, mert egy, a parkolóból kikanyarodó autós nagy sebességgel elütötte, szerencsére súlyosabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

A megmérettetést az olasz Mattia Negrente (Assali Stefen Makro) nyerte, a magyar kerékpárosok remekül teljesítettek, végig aktívak voltak a mezőnyben – a bringasport.hu-nak Dér Zsolt szövetségi kapitány számolt be a versenyről.

“Abszolút elégedett vagyok a fiúk idei teljesítményével. Tavaly indult először a magyar ifjúsági válogatott a Giro di Primaverán, így már ismertük a pályát, tudtuk, hogy nagyon nehéz és gyors viadal lesz, valamint azt is, hogy a leszakadt kerekeseket szinte azonnal kiintik a versenyből. A rajt előtt megtartottuk a szokásos és szükséges csapatmegbeszélést. Vázoltam néhány lehetséges forgatókönyvet, felállítottuk a saját stratégiánkat. Igyekeztem motiválni a srácokat, magabiztos és aktív versenyzésre buzdítottam őket, valamint próbáltam erősíteni az önbizalmukat. A mezőnnyel három versenyzőnk, Feldhoffer Bálint, Hancz Tamás és Vas Barnabás érkezett meg. Mindössze harmincnyolc kerekes jutott el a célig, százhuszonheten nem tudták abszolválni a távot.

A srácok teljesítménye abszolút biztató, elégedettek lehetünk. Aktívan versenyeztek, válogatotthoz méltó módon.

Véleményem szerint picivel több rutinnal a végeredmény akár még szebb is lehetett volna, mert valóban erősek voltak a fiúk, de így is egy jó adag önbizalmat vihetnek haza és még nagyobb bizonyítási vággyal állhatnak rajthoz a következő versenyeken."

A portál beszámolója szerint Szlovéniában is volt minek örülni, a helyi kupasorozat hajdosei fordulójának U13-as versenyét (12 kilométer) – a közel ötven fős mezőnyben – Szilasi Dániel (Superior Racing Team) nyerte. Az U15-ös korosztályban (16 kilométer) a fiúknál Tulok-Darida Simon (Szekszárdi Sportközpont) tizenötödik lett az ugyancsak népes mezőnyben, míg a lányoknál Mármarosi Alexa (Szekszárdi Sportközpont) negyedikként ért célba.

A 2023-as Giro di Primavera végeredménye
1.
 Mattia Negrente (olasz)
...
27. Feldhoffer Bálint
28. Hancz Tamás
32. Vas Barnabás
Diszkvalifikálták: Szöllőssy Ádám, Takács Zsombor, Takács Péter, Tóth Márkó, Koppány Gergely

(Kiemelt képünkön: a magyar delegáció Forrás: FS photo)