UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-13 14:51

Rangos olaszországi tornán jutott a legjobb nyolc közé a Bp. Honvéd-MFA U19-es csapata

Kiválóan szerepelt az olaszországi Viareggio-kupán a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese, amely veretlenül búcsúzott a tornától, s első magyar csapatként lett negyeddöntős.

Nagy sikert ért el az Olaszországban rendezett Viareggio-kupán a Budapest Honvéd-MFA U19-es csapata, amely Európa egyik legjelentősebb utánpótlástornáján vehettet részt Toszkánában, ahol egyedüli nem olasz csapatként jutott a legjobb nyolc közé – számolt be a hírről a honvedfc.hu. Pinezits Máté vezetőedző csapata veretlenül vívta meg mind az öt mérkőzését, csoportgyőztes lett a Pisa, a Spal és a Kallon korosztályos együttesét megelőzve, a nyolcaddöntőt is sikerrel vette, a negyeddöntőben pedig csak tizenegyespárbajban maradt alul a Fiorentinával szemben. A kispestiek első magyar résztvevőként kerültek be a legjobb nyolc közé a rengos tornán.

Öt nemzetközi mérkőzésükön nyolc gólt szereztek Átrok Zalánék, akik két találkozót is kapott gól nélkül abszolváltak. A remek teljesítmény a házigazdák elismerését is kivívta, a kispestiek beszámolója szerint az olasz egyesületek képviselői is pozitívan nyilatkoztak a Honvédról, dicsérték játékát és a fiataljait, így várhatóan a jövőben is lesz lehetősége a fővárosi klubnak hasonló tornákon szerepelni.

Az együttes korosztályos gárdájának csapatkapitánya, Pekár István a honvedfc.hu-nak elmondta:

„Fantasztikus érzés volt megélni a találkozókat, sőt az egész másfél hetet, remekül dolgoztunk, felejthetetlen a meccsek utáni öltözői hangulat is, nincs miért szégyenkeznünk. Egy ilyen torna sok picit apró összetevőből áll, folyamatosan fókuszáltnak kell lenni. Rengeteg segítséget kaptunk a stábtól, nélkülük nem sikerült volt ilyen jól a tornára, végig támogattak minket. Ezek a közös élmények összekovácsolják a társaságot. Másfél hetet töltöttünk együtt, az edzések és a meccsek mellett együtt mentünk le sétálni a partra, zenét hallgattunk, beszélgettünk, ami hozzájárult a feltöltődéshez.“

A Viareggio-kupáról videós összeállítás is készített a Bp. Honvéd:

 

VIAREGGIO-KUPA, U19-ES KOROSZTÁLY
CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

SPAL (olasz)–BUDAPEST HONVÉD-MFA 1–1 (0–0)
G:
 Braun (86.)
Honvéd: Gyetván – Bezzeg (Zsigmond), Vojtko, Kaczvinszki, Pilter (Moery), Polák (Pintér), Kocsis G., Koszovscsuk (Mihály), Átrok (László M.), Fehér (Braun), Fábiánkovits (Simon B.)

2. FORDULÓ
PISA (olasz)–BUDAPEST HONVÉD-MFA 0–1 (0–0)
G:
 Simon B. (68.)
Honvéd: Gyetván – Bezzeg, Vojtko, Kaczvinszki, Kis (Pilter), Pintér, Polák, Braun (Mihályi B.), Koszovscsuk (Fehér), László M. (Hancz), Fábiánkovits (Simon B.)

3. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD-MFA–KALLON (Sierra Leone-i) 4–3 (2–2)
G: 
Átrok (5.), Simon B. (24.), Koszovscsuk (48.), Braun (65.)
Honvéd: Gyetván – Bezzeg (Zsigmond), Kaczvinszki, Vojtko, Pilter (Pintér), Polák, László M., Koszovscsuk (Fábiánkovits), Kocsis G., Átrok (Kis), Simon B. (Pekár), Fehér (Braun)

NYOLCADDÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD-MFA–MAVLON (nigériai) U19 2–1 (2–0)
G:
 Fábiánkovits (36.), Kaczvinszki (41.)
Honvéd: Gyetván – Pintér, Kaczvinszki, Pekár (Zsigmond, a szünetben), Vojtko, Kocsis G., Polák, Átrok, László M. (Braun, 63.), Koszovscsuk (Fehér, 75.), Fábiánkovits (Hancz, 90.)

NEGYEDDÖNTŐ
ACF FIORENTINA (olasz)–BUDAPEST HONVÉD-MFA 0–0 (0–0) – tizenegyesekkel 3–2
Honvéd-MFA:
 Gyetván – Kis K., Kaczvinszki, Pekár (Bezzeg, 60.), Vojtko, Pintér, Kocsis G., Polák, Hancz (Koszovscsuk, 67.), László M. (Braun, 67.), Simon B. (Fábiánkovits, 67.)
 

(Kiemelt fotó: a Budapest Honvéd-MFA U19-es csapata Forrás: honvedfc.hu)