UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-04-16 15:39

Öt korosztályos játékos a női válogatott vk-keretében

A 15 éves Tiba Panna is bizonyíthat a női vízilabda-válogatott athéni világkupa-selejtezőjén.

Bíró Attila szövetségi kapitány kihirdette a női vízilabda-válogatott keretét a világkupa-selejtező második, athéni körére.

A felnőttválogatottal ezúttal

öt olyan fiatal játékos utazik Görögországba, aki az idén még korosztályos világeseményen is érdekelt lehet.

Közülük négyen már korábban is bizonyíthattak az első számú nemzeti együttesben. A kapus Neszmély Boglárka, valamint FTC-s csapattársa, Dömsödi Dalma képviseli a keretben a 2003-as születésűeket. Dömsödi tavaly a spliti Eb-n is játszott, Neszmély pedig tagja volt a tenerifei világliga-szuperdöntőn ezüstérmes csapatnak. Utóbbi eseményen kivette a részét a sikerből a 17 éves Hajdú Kata is. Ő, Neszmély és az U20-as válogatott csapatkapitánya, Szegedi Panni ezen a héten bizonyíthatott a rotterdami vk-selejtezőn is, melyen a Los Angeles-i szuperdöntőbe jutott a válogatott.

A mostani keretbe az UVSE adja három legfiatalabb játékost, hiszen Hajdú és Szegedi mellett a csupán 15 éves Tiba Panna is ott lesz Athénban, így a válogatott minden bizonnyal újoncot is avat.

A magyarok a szerdától péntekig tartó minitornán az amerikaiakkal, a hollandokkal és az olaszokkal mérkőznek meg. A rotterdami kerethez képest három változás van a csapatban. Keszthelyi Rita pihenőt kapott, Baksa Vanda és Pőcze Panna nem utazik. Rybanska Natasa visszatér, valamint Dömsödi és Tiba csatlakozik.

NŐI VÁLOGATOTT KERET AZ ATHÉNI VILÁGKUPA-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
 Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova, olasz)

(Kiemelt képünkön: Tiba Panna 15 évesen játszhat a felnőttválogatottban Fotó: Palágyi Barbara)