UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-04-19 11:48

A 17 éves Jámbor Cecília is a női válogatott keretében

Kijelölte az Európa-ligára, majd az Európa-bajnokságra készülő keretét Alessandro Chiappini, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya; a 17 éves Jámbor Cecília is meghívót kapott.

A magyar női röplabda-válogatott márciusban kinevezett olasz szövetségi kapitánya, Alessandro Chiappini kijelölte az Európa-ligára, majd az Európa-bajnokságra készülő 21 fős keretét – tájékoztat az MTI.

A felnőttválogatottban először kap lehetőséget a bizonyításra a Vasas Óbuda szélső ütője, Jámbor Cecília, aki a múlt héten ünnepelte a 17. születésnapját. 
Jámbor Cecília a felnőttválogatottban bizonyíthat Forrás: vasasvolleyball.hu

Sarlós Márton elnökségi tag, egyben a női válogatottak csapatmenedzsere a magyar szövetség közösségi oldalán szerdán elmondta: a válogatott május közepén kezdi meg a felkészülést, majd 18-án Svédországba utazik edzőtáborba, valamint edzőmérkőzésekre. A végleges utazó keretet Chiappini a magyar, valamint a külföldi rájátszások alakulását figyelembe véve dönti majd el.

A magyarok az Európa-ligában május 27-én és 28-án az ukránokkal, majd később a franciákkal találkoznak. Az Eb-n a világbajnok szerbek mellett a belgákkal, a lengyelekkel, a szlovénokkal és szintén az ukránokkal van azonos csoportban a válogatott.

A MAGYAR NŐI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Centerek: 
Bodovics Hanna (KNRC), Kump Alíz (Vasas Óbuda), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba)
Feladók: Bagyinka Fanni (Swietelsky-Békéscsaba), Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (UTE), Fábián Fanny (Vasas Óbuda)
Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Petőváry Panni (Egaleo, görög), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Szalai Anna (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)
Ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Jámbor Cecília (Vasas Óbuda), Kiss Gréta (TFOC, francia), Török Kata (Vasas Óbuda), Szedmák Réka (KNRC)

(Kiemelt képünkön: Jámbor Cecília Forrás: vasasvolleyball.hu)