UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-04-19 20:56

Fiatalok is a dobogón

A világbajnoki csapatba kerülésért (is) harcoló utánpótláskorú úszók közül többen az idei felnőtt országos bajnokságnak már az első napján is vízbe ugrottak Kaposvárott. Volt, aki ezüstöt, volt, aki bronzot szerzett, és akadt aranyérmes is Komoróczy Lora személyében, aki 50 méter háton diadalmaskodott.

A Csík Ferenc Versenyuszoda szerdán népesült be először a somogyi fővárosban, ahol megkezdődött a 2023-as, sorszáma szerint 125. magyar felnőtt úszóbajnokság. A viadal az ez évi első nagy lehetőséget kínálja egyfelől az olimpiai A szint teljesítésére, másrészt egy közelebbi világesemény, a júliusi, fukuokai vb indulási feltételéül szabott A szint elérésére.

A nyitónapon a 16 évesek nagy generációjaként nyilvántartottak közül Komoróczy Lora megvédte bajnoki titulusát, ám egyéni csúcsától elmaradva lett első az 50 méteres hátúszás döntőjében. Mégsem emiatt látszott mérgesnek a célba érkezést követően.

"Nem mondhatom, hogy csalódott vagyok, hiszen megvédtem a címemet, ugyanakkor viszont nem sikerült a világbajnoki szintet megúsznom, ami pedig a célom volt."

– nyilatkozta rokonszenves önkritikával az ifjú bajnoknő. – "Talán majd legközelebb, mert még csak most jönnek igazán a versenyek, ahol tudok majd javítani."

Rajta kívül a vb-csapatba okkal áhítozó fiatalok közül másodikként végzett Ábrahám Minna, a tavalyi negyedik helyezett 200 méter vegyesen, Pádár Nikolett pedig a 100 méteres gyorsúszásban, s ugyanitt negyedik lett Molnár Dóra.

„Fiataljaink közül az említettek mind jól úsztak, de a maiak nem a fő számaik voltak” – mondta honlapunknak Sós Csaba szövetségi kapitány, hozzáfűzve, hogy összességében jó első napot zártak az ob-n.

A szerdai program befejező egyéni számában, női 1500 méter gyorson a nap harmadik ezüstöt érő junior produkciójával a nyílt vízi úszásban is nagy tehetségnek számító, 2005-ös születésű Flück Nóra szolgált, aki úgy lett második, hogy 20 (!) másodpercet javított egyéni legjobbján.

 

(Fotó: A 16 éves Komoróczy Lora megvédte felnőttbajnoki címét 50 háton. Forrás: musz.hu)