UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-21 11:28

Elköszönt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 13 éve regnáló elnöke, Szalay Ferenc

Tisztújítás előtt a magyar kosárlabdasport, május 2-án négy évre választanak elnököt és elnökséget a küldöttek – mindenképpen új vezető irányítja majd hazánk egyik legnagyobb sportszövetségét, mivel Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 13 éve regnáló elnöke nem méreti meg magát a küldöttgyűlésen.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 13 éve regnáló elnöke nem méreti meg magát a május 2-i küldöttgyűlésen, azaz mindenképpen új vezető irányítja majd Magyarország egyik legnagyobb sportszövetségét adta hírül a nemzetisport.hu, amely ennek apropóján a leköszönő szakembert kérdezte.

2010 előtt az volt a jelszó, hogy inkább vásároljunk játékost, mintsem neveljük ki a saját utánpótlásunkat. Mi megfordítottuk ezt a gondolkodásmódot, s a legfontosabb feladatunknak a minőségi magyar játékosok kinevelését tűztük zászlónkra. Nem kis munkánkba került, hogy ismét van A-csoportos csapata a fővárosnak a Budapesti Honvéd személyében.

összegezte az elnöksége alatt végbement változást Szalay Ferenc, majd tovább részletezve a szakág továbbra is fennálló kihívásait így folytatta:

A Testnevelési Egyetemmel meglévő együttműködésünk egyik alappillére, hogy a testnevelők képzését is reformálják meg, mert nem kapják meg a gyerekek a megfelelő fizikai alapokat a tornaórákon. A magyar csapatsportok többsége küszködik az erőnléti képzéssel, ennek az okát elsősorban a szakemberhiányban látom. Nagyon kevés egyelőre a sportágspecifikus erőnléti edző, ezen a vonalon még nagyon sok munkánk akad.

Az egyetlen elnökjelölttel, így a szövetség következő elnökével és a leendő elnökséggel kapcsolatban így fogalmazott:

Az új elnök egy kiváló szövetségre, egy konstruktív kosaras társadalomra támaszkodhat, így minden adott az eredményes munkához. Ehhez ezúton is sok sikert kívánok a május 2-án felálló új elnökségnek, s az elnöknek. Mindenben támogatom a jelöltet, Báder Mártont, s a majdani elnökséget, hogy a megkezdett utat legalább olyan lendülettel folytassák, mint ahogyan azt mi tettük.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

(Kiemelt kép: Szalay Ferenc. Forrás: wbasket.hu)