UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-04-21 14:34

Pintér Noah alig 14 évesen debütált az ob I-ben

Az UVSE férfi vízilabdacsapata két újoncot is avatott az első osztály legutóbbi fordulójában, Pintér Noah alig 14 évesen kapott lehetőséget.

A férfi vízilabda ob I alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában az UVSE otthon 15–3-as vereséget szenvedett a BVSC-Zugló együttesétől.

A hazai csapat vezetőedzője, Vincze Balázs két újoncot is avatott a találkozón. Vízbe küldte a 15 éves Jámbor Csabát, valamint a 14. születésnapját március elején ünneplő Pintér Noáht is.

Pintér Noah ezzel 2009-es születésűként a bajnoki évad legfiatalabb játékosa lett.
Jámbor Csaba (5) is bemutatkozott az ob I-ben Forrás: vlv.hu

„Örülök, hogy megint két tehetséges fiút tudtunk bedobni az első osztályba – mondta Vincze Balázs a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Hozzáteszem, nem biztos, hogy helyük van ebben a közegben, viszont nekünk évről évre cserélődik a csapatunk. Vannak olyan jó képességű játékosok, akik még be sem fejezik az ifjúsági korosztályt, és már elmennek. Tehát kénytelenek vagyunk lehetőséget adni a fiataloknak, és motiválni őket. Bízom benne, hogy ha máshol nem, az utánpótlás-bajnokságokban az itt szerzett tapasztalatokat az előnyükre tudják fordítani.”

A meccsen egyébként az UVSE ifjúsági játékosai közül Barics Bence és Tamás Kevin egyszer-egyszer volt eredményes.

(Kiemelt képünkön: Pintér Noah Forrás: Pintér Noah/Facebok)