UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-04-26 16:27

Csak a puskás csapat lesz ott az ifi Eb-döntőben

A magyar ifjúsági puskás csapat másodikként végzett a barcelonai Eb-selejtezőjén, a pisztolyosok a negyedik helyen zártak Spanyolországban.

A múlt hét végén Barcelonában rendezték a sportlövők ifjúsági csapat Európa-bajnokságának nyugati régiós selejtezőjét.

A 10 méteres megméretésen a puskás és a pisztolyos magyar csapatok is részt vettek. A légpuskás válogatott Ferik Csilla, Tóth Anna, Kálmán Bálint és Mlinkovics Máté összetételben a spanyolokat legyőzte, az olaszok ellen döntetlent ért el, az osztrákoktól pedig vereséget szenvedett, így a második helyen végzett.

A csapat ezzel a szerepléssel is kvalifikálta volna magát az Eb-döntőbe, ám az már korábban eldőlt, hogy címvédőként biztos a helye a fináléban.

A légpisztolyosok Kálóczi Regina, Fazekas Milla, Lénárt Eszter, Weite Hayden, Nagy Ákos, Szabolcsi Vencel alkotta csapata a spanyolok ellen tudott nyerni, az olaszoktól és a csehektől kikapott, a negyedik hely pedig nem jelentett továbbjutást.

„A puskások ismét jól teljesítettek – mondta Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány az Utanpotlassport.hu-nak. – Egy vereséget szenvedtek a megerősödő osztrák csapattól, de meg kell jegyezni, hogy mivel a válogatott automatikusan döntős, nem feltétlenül a legerősebb összeállításban szerepelt. Szerettük volna más versenyzőnek is bővíteni a nemzetközi tapasztalatát. A pisztolyosok pedig helytálltak, ahogy tudtak. Az egy nyert meccsnek örülök, de látszott, hogy sokat kell még fejlődni. A döntő várhatóan októberben lesz Tallinnban.”

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Ferik Csilla és Tóth Anna is jól lőtt a puskás csapatban Forrás: MSSZ)