UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-27 20:54

A férfi felnőttválogatott góljainak felét az utánpótlás szerezte a Litvánia elleni Eb-selejtezőn

Negyvenhat gólt szerzett a Litvánia elleni győztes Eb-selejtezőn a magyar felnőtt férfiválogatott; a találatok felét az utánpótlás képviselői szerezték.

„A 46 dobott gól a magyar férfiválogatott számára csúcsbeállítás, ennél több találatot soha nem szerzett a magyar együttes, ennyit pedig mindössze egyszer, 2005-ben, egy Ciprus elleni Eb-előselejtezőn” – írja a Magyar Kézilabda Szövetség Facebook-oldala, miután a csapat 46–31-re verte idegenben Litvánia nemzeti együttesét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Eb-selejtező 5. csoportmérkőzése már tét nélküli volt a Chema Rodriguez által irányított csapatnak, amely már korábban megszerezte a részvétel jogát a kontinensviadalon. Ennek köszönhetően a korábbiakhoz képest átalakított kerettel vágott neki az utolsó két összecsapásának a válogatott, amelyre összesen nyolc utánpótláskorú kézilabdázó kapott meghívót.

Közülük majdnem mindenki kivette a részét a gólparádéból, így a találatok fele az utánpótláskorúakhoz volt köthető. A legeredményesebb a ferencvárosi Imre Bence lett, aki a debütálásán tíz kísérletből kilencet gólra váltott (közte volt négy hetes is), őt Krakovszki Zsolt és testvére, Bence követte: előbbi ötször, utóbbi négy alkalommal dobott gólt. Molnár Robin és Ónodi-Jánoskúti Máté is kétszer zörgette meg a litvánok hálóját, míg Fazekas Gergő egyszer talált be. A fiatalok közül egyedül a felnőttválogatottban között legnagyobb rutinnal rendelkező Ilic Zoran nem szerzett gólt.

Az említett játékosok vasárnap hazai pályán, Tatabányán is bizonyíthatnak: a Grúzia elleni Eb-selejtező 18 órakor kezdődik.

(Kiemelt képünkön: Krakovszki Bence Fotó: Török Attila)