UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-29 10:34

Miklós Melindával a soraiban kezdi meg a felnőttválogatott az Eb-felkészülést

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd 19 éves játékosa, Miklós Melinda is meghívót kapott a felnőtt női kosárlabda-válogatott 21 fős, a nyári Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Május 1-jén, hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a felnőtt női kosárlabda-válogatott a június 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Kezdetben a bajnoki szezonban kevesebbet játszókkal dolgozik a szakmai stáb – írja a wbasket.hu.

„A fiatalokkal, illetve azokkal a játékosokkal kezdjük meg a munkát, akik az évad közben kisebb terhelést kaptak, akár kevesebb mérkőzést is játszottak. Ennek megfelelően frissebbnek, pihentebbnek tűnnek" – mondta a szakportálnak Székely Norbert szövetségi kapitány, aki mások mellett

az Atomerőmű-KSC Szekszárd 19 éves játékosát, Miklós Melindát is meghívta az edzőtáborba.

„Bízunk benne, hogy egészséges versenyhelyzet alakul ki – folytatta a szakvezető. – Próbáljuk a játékosokat az előttünk álló héten letesztelni. Képet kell kapnunk arról, hogyan állnak a lányok, illetve szeretnénk látni, hogy ki az, akinek lehet esélye a keretbe kerülésre. A legfontosabb, és ezt mindenképpen szeretném kiemelni: aki most elkezdi velünk a munkát, közülük mindenki előtt nyitott az ajtó, hogy a szűkített keretbe is beverekedje magát."

Mint ismert, az izraeli-szlovén közös rendezésű kontinenstornán a magyar válogatott a D-csoportban szerepel – Szlovákia, Törökország és Szerbia lesz a csoportellenfél Ljubljanában.

(Székely Norbert szövetségi kapitány teljes nyilatkozata ITT olvasható.)

A magyar válogatott 21 fős, bő kerete:
Aho Nina, Cyesha Goree, Dombai Réka, Dubei Debóra (csapatkapitány), Dúl Panka, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Kiss Virág, Lelik Réka, Madár Eszter, Mérész Beatrix, MIKLÓS MELINDA, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ági, Varga Alíz, Wentzel Nóra.

(Kiemelt képet készítette: Girgász Péter/MKOSZ)