UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-05 20:45

Az Óbudai Kaszások kadét leánycsapata egyetlen lépésre van az országos döntőtől

Az UNI Győr NKA elleni keresztjátékpárharc megnyerésével az Óbudai Kaszások U16-os leány kosárlabdacsapata a még nagyobb bravúr, vagyis az országos döntőbe jutás kapujába került. A minden előzetes várakozást felülmúló III. kerületi együttes vezetőedzőjét, Süle Krisztinát kérdeztük a remeklés hátteréről.

Mint arról beszámoltunk, április elejére a lehetséges nyolcból hat hely is elkelt a kadét, illetve a junior leány kosárlabda-bajnokságok országos döntőjében. Az elmúlt hetekben pedig már javában zajlanak a keresztjáték küzdelmei a fennmaradó két pozícióért. A döntőbe jutásért zajló selejtezős párharcok utolsó, második körében – meglepetésre – az Óbudai Kaszások alakulata is érdekelt lesz a fiatalabbak között, miután Süle Krisztina tanítványai a keresztjáték első körében 124–114-es összesítéssel búcsúztatták a Győrt két meccs után.

Tavaly vettem át ezt a csapatot, szóval a jelenlegi már a második évadom a lányokkal, és már a közös munkánk elején megmutatkozott, hogy ebben az együttesben megvan a potenciál a hasonló jó szereplésre

– nyilatkozta Süle Krisztina vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Amikor az ősszel elindult a bajnokság, lépésről lépésre haladtunk előre, majd idővel egyre inkább úgy éreztem, ebből idén valami remek eredmény is kisülhet. Ismervén a lányokat, tisztában vagyok vele, milyen sok energiát belefektetnek az edzésekbe azért, hogy jobb játékossá váljanak. Bár akadtak hullámvölgyeink is a bajnokságban, mindezek ellenére

a kitűzött célunkat mostanra sikerült elérnünk, vagyis az A-döntőért játszhatunk, ami már önmagában történelmi eredmény az Óbudai Kaszások életében.

A nemzeti akadémiák és a további nagy klubok társaságában ráadásul mi kis csapatnak számítunk. Összességében én nem lepődtem meg, hogy a lányok ilyen eredményre képesek. Régóta együtt játszanak, kiválóan működnek együtt csapatként, összetartó közösséget alkotnak, és ez a pályán is abszolúte visszaköszön."

A csapat legjobbjaként Babay-Bognár Kinga a rájátszásban 24,2 pontot, 8,7 lepattanót, 4,8 gólpasszt és 27,5-ös VAL-mutatót átlagolt, míg a keresztjátékban Sterbenz Dóra lépett elő vezéregyéniséggé, aki 11,5 pontot, 8,5 lepattanót, illetve 24,5-ös teljesítményindexet jegyzett a Győr elleni párharcban. A legjobb nyolc közé kerülésért nem más, mint a címvédő Csata DSE lesz a Kaszások ellenfele.

Egyértelmű, hogy a Csatával szemben nem rajtunk van a nyomás.

Keményen készülünk, és mindent meg fogunk tenni a sikerért, ahogyan eddig is. Annyi biztos, rendkívül nehéz dolgunk lesz, hiszen a Csata az elitbe, a legjobb csapatok közé tartozik itthon.

Ugyanakkor nagyon szeretnénk meglepetést okozni, és bejutni az ország legjobb nyolc csapata közé."

(Kiemelt kép forrása: Óbudai Kaszások)