UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-07 17:05

A Csata DSE és az NKA Pécs nyerte a rájátszást a leány utánpótlás-bajnokságokban

A juniorok között a címvédő, veretlen Csata DSE, míg a kadétok mezőnyében az NKA Pécs zárta az első helyen a rájátszás küzdelmeit, így várhatja első számú esélyesként a közelgő országos döntőt a korosztályos leány kosárlabda-bajnokságokban.

A hétközi mérkőzésekkel hivatalosan is véget ért a rájátszás a legerősebb Piros csoportban mind a junior, a mind a kadét lányok között.

Az U18-as play-off záró fordulójában a regnáló bajnok Csata DSE 94–32-es, kiütéses győzelmet aratott hazai pályán az NKA Pécs felett,

ezzel pedig 14/0-ás mérleggel fejezte be a bajnokság ezen szakaszát. Bódi Ferenc tanítványai veretlenül, toronymagas favoritként várhatják a májusi nyolcas döntőt. A pécsiek a vereséggel az ötödik helyen végeztek. A Soproni Darazsak Sportakadémia zárásként 68–62-re nyert a Vasas Akadémia ellen, így sorozatban ötödik meccsét „húzta" be, ez pedig harmadik helyet ért a zöld-sárgáknak.

A DVTK Akadémia is jól finiselt: az utolsó három fordulóban a Kecskemétet, a Pécset és a Vasast is megverte egymásutánban, minek köszönhetően második kiemeltként vághat neki a nyolcas döntőnek. A már említett Vasas az elmúlt hetek rossz szériája (három vereség) miatt lejjebb csúszott a tabellán: a negyedik lett. A Piros csoport első hat helyezettje egyenes ágon jutott be a döntőbe, az utolsó ilyen pozíciót a Zsíros Akadémia Kőbánya érdemelte ki.

JUNIOR LEÁNYBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, PIROS CSOPORT:

A hetedik Kecskeméti KC és a nyolcadik Atomerőmű-KSC Szekszárd a keresztjáték második körében lesz érdekelt a fennmaradó két A-döntős helyért. Ellenfelük a BEAC-Újbuda–PVSK és az UNI Győr–Nyíregyházi Kosársuli első fordulós párharcok győztesei lesznek az elitbe kerülésért. (A Fehér A- és B-csoportban élen végzők a keresztjáték első körében egymással mérkőznek meg.)

Eközben az U16-osok mezőnyében jóval szorosabb volt a versengés az első hat helyért.

A várakozásoknak megfelelően az NKA Pécs bizonyult a legjobbnak,

a záró játéknapon Kecskeméten győzött Szentpáli Gergő alakulata, amely így értelemszerűen a legfőbb esélyesként vághatnak neki a döntőnek (12/2-es mérleg). Ugyanakkor a mecsekiek az elmúlt hetekben kétszer – előbb a Vasas, majd a DVTK ellen – is kikaptak, tehát korántsem tűnnek olyan „érinthetetlennek", mint a Csata az idősebbek között.

Az NKA Pécs csapata jutott be az első helyen a kadét lányok országos döntőjébe Forrás: NKA Pécs

Mostanában a BEAC is kiváló formában játszik: az utolsó nyolcból hét meccset nyertek meg az újbudaiak, minek köszönhetően megérdemelten zártak a második helyen. A harmadiktól a nyolcadik helyig viszont már sokkal nagyobb volt a tülekedés – mindössze két győzelem választotta el egymástól a hatos boly legjobb és legrosszabb együttesét. Végül a Zsíros Akadémia lett a harmadik, megelőzve az alapszakaszcsoportját megnyerő, ám hét meccs óta nyeretlen Kecskemétet, a Diósgyőrt és a Vasast.

Meglepetésre a Sopron és a címvédő Csata is keresztjátékra kényszerül. A Vasas Akadémia/B–Óbudai Kaszások és a BEAC-Újbuda/B–UNI Győr párharcokból kapnak ellenfelet majd a döntőbe jutásért.

KADÉT LEÁNYBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, PIROS CSOPORT:

(Kiemelt képen: a Csata DSE veretlen juniorcsapatának tagjai (balról): Vladár Róza, Toman Dóra, Arnóczki Sára, Gábor Lili és Toman Réka Forrás: Csata DSE)