UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-06 11:48

Kerkez Milos számára csak az számít, hol fejlődhet a legtöbbet

A hollandiai AZ Alkmaar 19 éves tehetsége, Kerkez Milos elmondta, nem a pénz lesz a legfontosabb szempont a klubváltásánál, csak az számít, hol fejlődhet a legtöbbet.

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak az AZ Alkmaar 19 éves magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos. A holland bajnokság negyedik helyezettjét erősítő tehetség többek között a magyar válogatott Eb-selejtezős esélyeiről, édesapja szerepéről, a nemzetközi sportsajtóban megjelenő, őt méltató cikkekről, esetleges klubváltásáról, valamint a szombati, Ajax elleni bajnokiról is nyilatkozott a sportnapilapnak.

Elmondta, ragyogóan érzi magát jelenlegi állomáshelyén.

"Olyan, mintha egy nagy családot alkotnánk, mindenki elfogadó, kiváló a légkör. Otthonosan mozgok a klubházban, már hollandul is beszélek valamelyest, ragyogóan érzem magam. A fejlődésem szempontjából a legjobb helyen vagyok, itt ugyanis valóban bíznak a fiatalokban.

Biztos vagyok benne, hogy 2022 telén a legjobb döntést hoztam, amikor elfogadtam az AZ ajánlatát. 

Az olaszországi időszak jót tett, taktikailag érettebb lettem, a labdás és a labda nélküli mozgásokat egyaránt elsajátítottam, ám édesapámmal átbeszéltük, mi lenne célravezető a jövőm szempontjából. Az Alkmaar elnöke Milánóba utazott, vázolta az egyesület koncepcióját, s biztosított róla, hogy a körülmények adva vannak a fejlődésemhez. Mivel úgy éreztem, mindenáron szerződtetni akarnak és tisztelettel bánnak velem, valamint a családommal, a legkisebb félelem nélkül vágtam neki a kihívásnak."

A nemzetközi sportsajtó szinte minden héten cikkez a tehetségéről, az egyik legígéretesebb húsz év alatti labdarúgóként jellemzi, ám őt ez nem különösebben foglalkoztatja, jól kezeli a helyzetet.

"Még jobb teljesítményre és keményebb munkára sarkall, nem roppanok össze tőle. Eljutnak hozzám az engem méltató cikkek, általában a közösségi médiában küldik őket, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok nekik.

Mindig szeretnék a legjobb lenni abban, amit csinálok, az a célom, hogy a világ három legerősebb bajnokságába kerülve helytálljak, valamint szeretném megmutatni magamat a Bajnokok Ligájában.

Nem rejtette véka alá, örömmel folytatná Spanyolországban a pályafutását, ám azt nem tudja, mikor jöhet el a szintlépés ideje.

"Mindenesetre hiszem, hogy jó úton járok. Nem zökkentenek ki a velem kapcsolatos átigazolási hírek, továbbra is mindent megteszek az AZ sikereiért. Sok fiatal beleesik abba a hibába, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonít a pletykáknak, híreknek, elveszítik a koncentrációjukat, s egyszer csak partvonalon kívül találják magukat. Én nem szeretnék ebbe beleesni. 

Bárhogyan is alakul, nem a pénz lesz a legfontosabb szempont a klubváltásomnál, csak az számít, hol fejlődhetek a legtöbbet.

Máskülönben 2026 nyaráig él a szerződésem, nincs miért kapkodnom, szeretek Alkmaarban futballozni."

A teljes interjút ITT olvashatja el.

 

(Kiemelt képünkön: Kerkez Milos. Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly)