UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-08 20:47

A korosztályos Eb előtt edzőtáborba vonult az U17-es válogatott

Kilenc nappal a hazai rendezésű Európa-bajnokság nyitánya előtt Telkiben kezdte meg négynapos edzőtáborát az U17-es válogatott, amelyre csütörtökön tesztmeccs vár.

Belvon Attila szövetségi edző három kapust és huszonhárom mezőnyjátékost hívott meg a hétfőtől csütörtökig tartó edzőtáborba, amelynek végén, csütörtök este alakul ki a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokság végleges, 18+3 fős kerete. Ezután rövid pihenőt kapnak a beválogatott fiatalok, majd szombattól ráfordulnak a felkészülés hajrájára.

A bő keret tagjai hétfő délután edzésen vettek részt. Kedden és szerdán újabb tréningek várnak rájuk, csütörtökön pedig az Újpest U17-U19-es vegyes csapata ellen játszanak előkészületi mérkőzést.

Az összetartás első napját követően Belvon Attila az mlsz.hu-nak eképpen nyilatkozott:

"Az első hét egyik fontos feladata az Európa-bajnokságra való ráhangolódás, valamint a szűk keret kijelölése lesz, a játékosok edzéseken, az egymás közti játékokban és csütörtökön edzőmérkőzésen is bizonyíthatják, hogy helyük van a végleges Eb-keretben. Természetesen bizonyos taktikai elemeket már gyakorlunk ezekben a napokban, de kimondottan a walesiek elleni nyitómérkőzésre csak a felkészülés második részében fókuszálunk majd. Sajnos már az összetartás elején voltak olyan játékosok, akik sérülés miatt nem tarthattak a csapattal, és nem állhatnak rendelkezésünkre a tornán sem. Bízom benne, hogy a folytatásban elkerülnek bennünket a további sérülések, és a jelenlegi keretből mindenki végig tudja dolgozni a hátralévő napokat, majd a lehető legjobb állapotban tud nekivágni az Európa-bajnokságnak."

A magyar válogatott május 17-én Wales ellen kezdi meg Eb-szereplését a Hidegkuti Nándor Stadionban, 20-án Lengyelországgal játszik a Pancho Arénában, a csoportkör zárásaként pedig az írek ellen lép pályára 23-án Felcsúton. A csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, a döntőt június 2-án rendezik.

 

A magyar válogatott bő kerete
Kapusok:
Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Yaakobishvili Áron (FC Barcelona)
Radnóti Dániel (Ferencváros)
Védők:
Girsik Attila (Vasas)
Manuel Burghart (Ried)
Umathum Ádám (Puskás Akadémia)
Demkó Márton (El Paso)
Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd)
Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia)
Hornyák Csaba (DVSC)
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Mikolay Timóteus (ETO FC)
Középpályások:
Kern Martin (Puskás Akadémia)
Németh Hunor (Köbenhavn)
Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt)
Somfalvi Bence (Puskás Akadémia)
Bagi Ádám (Ferencváros)
Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Támadók:
Molnár Csaba (Vasas)
Szabó Szilárd (Ferencváros)
Simon Benedek (Bp. Honvéd)
Bogdán Hunor (Tromsö)
Kenesei Noel (MTK Budapest)
Katona István (Illés Akadémia)
Varga Zétény (Ferenváros
Földi Gergő (MTK Budapest)

(Kiemelt képünkön: az U17-es válogatott edzése Forrás: mlsz.hu)