UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-16 09:19

Végleges a magyar válogatott U17-es Európa-bajnoki kerete

Belvon Attila szövetségi edző véglegesítette a tizennyolc mezőnyjátékosból és három kapusból álló Eb-keretét, amelyen változtatni a torna során nem lehet.

A felkészülés előző hetében a bő keret tagjai közül többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódtak, Radnóti Dániel, Balabás Bence és Ásványi Domonkos az első napokban elhagyta az edzőtábort, és rajtuk kívül is volt néhány játékos, aki kénytelen volt edzéseket kihagyni. A szakmai stáb így a tervezettnél néhány nappal később, hétfőn jelölte ki a végleges Európa-bajnoki keretet, amelybe a szerdán kezdődő torna során már nem lehet újabb labdarúgót behívni – számolt be róla az mlsz.hu. 

Belvon Attila szövetségi edző a keretszűkítésről eképpen nyilatkozott a szövetség hivatalos oldalának:

"Nehéz döntést kellett meghoznunk, mikor kijelöltük a végleges keretet, sokat gondolkodtunk az optimális összetételen. A kimaradók is nagyszerű munkát végeztek a felkészülés során, ők is maximálisan megérdemelték volna, hogy a csapat tagjai legyenek. Annak örülök, hogy szombat óta mindenki teljes értékű edzésmunkát végez, bízom benne, hogy újabb sérülések már nem nehezítik meg a dolgunkat a torna során. Szerdai ellenfelünk, a walesi válogatott remek játékerőt képvisel, de megvan a tervünk a mérkőzésre, igyekeztünk felkészülni minden eshetőségre. Azt várom, hogy nagyon kiegyensúlyozott lesz a csoportunk, minden gólnak nagy jelentősége lehet, ezért is fontos a jó rajt, bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt."

Mint ismert, az U17-es magyar válogatottra Wales, Lengyelország és Írország korosztályos együttese vár a csoportban, amelynek első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:   Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Molnár Mátyás (Bp. Honvéd)
Védők:  Lengyel Noel (Főnix), Girsik Attila (Vasas), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia), Demkó Márton (El Paso), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Hornyák Csaba (DVSC), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kern Martin (Puskás Akadémia), Németh Hunor (Köbenhavn), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia), Bagi Ádám (Ferencváros), Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Támadók: Molnár Csaba (Vasas), Szabó Szilárd (Ferencváros), Simon Benedek (Bp. Honvéd), Varga Zétény (Ferencváros)
AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG PROGRAMJA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
Május 17., szerda
16.30, Hidegkuti Nándor Stadion:
 Lengyelország–Írország
20.00, Hidegkuti Nándor Stadion: Magyarország–Wales
Május 20., szombat
16.30, Felcsút:
 Írország–Wales
20.00, Felcsút: Magyarország–Lengyelország
Május 23., kedd
20.00, Felcsút:
 Írország–Magyarország
20.00, Budaörs: Wales–Lengyelország

(Kiemelt képünkön: az U17-es Eb-trófea Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)