UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-19 21:39

A csoportküzdelmek legkeményebb erőpróbája vár az U17-es magyar válogatottra

Wales után Lengyelországot is legyőzné az U17-es magyar válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokság szombati játéknapján, ám lényegesen nehezebb dolga lesz, mint szerdán volt, ugyanis a csoport legerősebb csapatával csap össze.

Az U17-es válogatottnak nem volt ideje különösképpen megünnepelni a hazai rendezésű Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén Wales felett aratott 3–0-s győzelmét, hiszen csütörtökön elsősorban a regenerálódásé, pénteken pedig a taktikai felkészülésé volt a főszerep, szombaton ugyanis Lengyelországgal csap össze a gárda. Aligha lövünk mellé azzal, ha azt feltételezzük, a lengyelek tekinthetők a kvartett legfőbb esélyesének, hiszen az első meccsükön magabiztosan győzték le 5–1-re Írországot – emlékeztetésképpen: Írország a télen felkészülési találkozón 1–0-ra felülmúlta Magyarországot, majd gól nélküli döntetlent játszott vele.

A 2006-os születésűekből álló lengyel együttes felkészítéséért 2022 januárja óta felelő Marcin Wlodarski szövetségi edző eképpen nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak a torna előtt:

„Célkitűzésként fogalmaztuk meg, hogy megnyerjük az első meccset, merthogy hazánk tizenegy éve nem nyert ebben a korosztályban Európa-bajnoki meccset. Erős csapatunk van, de a földrész legerősebbjei versenyeznek ezen a tornán, mindenki magas szintet képvisel – büszkék vagyunk, hogy itt lehetünk! A játékosaink közül többen pályára léptek már első osztályú bajnoki mérkőzéseken, van, aki húszezer néző előtt bizonyított, úgyhogy nem féltem a csapatomat a hangulattól, szerintem jól kezelik majd a nyomást. Rövidpasszos támadásépítésre és agresszív, magasan feltolt védekezésre törekszünk minden ellenfelünkkel, így Magyarországgal szemben is.”

A Wales ellen ragyogóan védő Yaakobishvili Áron megerősítette, a szombati ellenfél az elemzések alapján roppant erős csapat benyomását kelti, ám a magyar korosztályos együttes ettől függetlenül a három pont megszerzéséért lép pályára a Pancho Arénában – vélhetően több ezer néző előtt, a jegyértékesítési adatok alapján legalábbis erre következtetni. Az FC Barcelona akadémiáján nevelkedő kapus szerint önbizalomtól telve, a várható hangulattól nem görcsölve lép majd pályára a Belvon Attila szövetségi edző által felkészített társaság.

„Várjuk a következő meccset, hogy ismét bizonyítsunk. Ugyanolyan összeszedetten edzettünk a lengyelek ellen készülve, mint eddig, de az kétségtelen, hogy a Wales elleni győzelem önbizalmat adott, szeretnénk a szombati mérkőzésen is három pontot szerezni. Az elemzés alapján roppant kemény és agresszívan letámadó rivális vár ránk, amely az előző meccsen megmutatta, lehengerlő játékra képes. A középpályássora jó erőkből áll, és az íreknek lőtt öt gól alapján úgy tűnik, játékosai a befejezéseknél is magabiztosak – nem zárható ki, hogy szombaton több védenivalóm lesz, mint szerdán, de majd kiderül. Ha az ellenfél várhatóan intenzív letámadásával megbirkózunk, sok helyünk marad kibontakozni, eredményesek lehetünk.”

(Kiemelt képünkön: Yaakobishvili Áron Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila)