UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-19 21:58

Kialakult az elődöntők párosítása a junior leány és a serdülő fiú országos döntőben

A junior lányok első negyeddöntőjében az NKA Pécs nagyon magabiztosan, 73–44-re verte a Vasas Akadémiát, majd a házigazda és címvédő Csata DSE szintén simán, 75–33-ra nyert a BEAC-Újbuda ellen. A másik ágon a Soproni Darazsak Sportakadémia 96–47-re múlta felül a Zsíros Akadémia Kőbányát, míg a DVTK Akadémia 92–42-re győzte le a Kecskmetét. Így alakult ki az elődöntők párosítása: szombat délután NKA Pécs–Csata DSE és Darazsak Sportakadémia–DVTK találkozó következik a fináléba kerülésért.

Az NKA Pécs címvédőként veretlendül abszolválta az országos döntő csoportkörét a serdülő fiúk között Forrás: NKA Pécs

Eközben a serdülő fiúk pécsi országos döntőjében szintén kialakult a legjobb négy mezőnye – a junior lányoktól eltérően itt csoportkör döntött az elődöntős csapatok kilétéről. A címvédő NKA Pécs rendezőként három győzelemmel csoportelsőként zárta a csoporkört, mögötte a Budapesti Honvéd végzett a második továbbjutó helyen, míg a Zsíros Akadémia és a Cívis KK Debrecen az 5-8. helyért folytatja. A B jelű csoportot a MAFC nyerte meg, sorrendben a Miskolci EAFC-Jezsuita, a Kecskemét és Kaposvári Sportiskola előtt. Szombaton NKA Pécs–MEAFC és MAFC–Honvéd elődöntőket rendeznek.

(Kiemelt képen: a Soproni Darazsak Sportakadémia (sárgában) magabiztosan jutott be az elődöntőbe a junior lányok között Fotó: Turcsik Márk)