UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-05-21 17:10

Az UVSE nyerte a fiú és a leány gyermekbajnokságot is

Az UVSE vízilabdázói a fiúk és a lányok gyermekbajnokságában is megszerezték az aranyérmet.

Vasárnap a fiúk és a lányok gyermek vízilabda-bajnokságában is a döntőt rendezték. A 2008-ban vagy később született pólósok bajnoki fináléját mindkét nemnél az UVSE és a KSI játszotta.

A fiúk népligeti nyolcas döntőjének aranyért zajló meccsén az UVSE villámrajtot vett, és a második negyed elején 6–0-ra vezetett, majd a harmadik negyed hajrájában 12–2 állt az eredményjelzőn. A találkozó végén a KSI igyekezett kozmetikázni az eredményen, így

a döntő 13–7-tel ért véget.
Az UVSE bajnok gyermek fiúcsapata Forrás: UVSE

A Korényi Balázs által irányított UVSE-ben kilenc játékos is gólt szerzett az összecsapáson. A bronzérmet az FTC érdemelte ki, miután 13–10-re legyőzte a Pécs együttesét.

A lányok a Szőnyi úton küzdöttek meg az érmekért. A döntőben a Csicsáky Vince irányította UVSE 7–2-re is ellépett, ám a harmadik negyed végére a KSI 10–10-re felzárkózott. Az utolsó felvonásban aztán ismét ritmust váltott az UVSE, amely végül magabiztosan,

16–11-re nyerte meg a finálét.
Az UVSE-s lányok veretlenül nyertek gyermekbajnokságot Fotó: Bakos Krisztina

A meccs legeredményesebb játékosa a bajnokcsapatból az ötgólos Kenéz Kincső lett. Az UVSE leánycsapata veretlenül végzett a pontvadászat élén. A harmadik helyen a BVSC-Zugló zárt, miután 12-6-ra nyert a Szentes ellen.

A fiú gyermekbajnokság részletes eredményei ITT érhetők el.
A leány gyermekbajnokság részletes eredményei ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: az UVSE bajnok fiú gyermekcsapata Fotó: CSS Média/Nyolczas Ivett)