UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-06-05 18:48

Vas Márton távozik az U20-as válogatott éléről

Vas Márton nem folytatja az U20-as jégkorong-válogatott élén: hétfőn bejelentették, hogy a francia élvonalbeli Briancon vezetőedzője lesz.

Korábbi klubja, a francia élvonalbeli Briancon vezetőedzője lesz az U20-as férfi jégkorong-válogatottat irányító Vas Márton, aki így elköszön a korosztályos nemzeti csapattól – számol be a hazai szövetség honlapja.

„Kevin Igier, a Briancon általános menedzser vezetőedzőnek hívott abba a csapatba, ahol korábban telt ház előtt játszhattam. Nagyon szerettem az ottani légkört, és a megbízás is hatalmas előrelépés számomra, így természetesen igent mondtam. A főbb feladataim lesznek többek között a stáb tagjainak és a csapat külföldi játékosainak kiválasztása, augusztustól a brigád felkészítése a szezonra, majd irányítása a bajnokságban. Mivel az utóbbi évek sajnos nem hoztak túl sok sikert az együttesnek, ezért nem is volt kérdés, hogy a sok cél közül az egyik és legfontosabb, hogy a brianconi hokit újjáépítsük lépésről lépésre. Éppen ezért az első évben azt tűztük ki célnak, hogy a csapatot első osztályban kell tartani, ami a bajnokság 11. helyét jelenti” – idézi a szövetség honlapja a trénert.

Vas Márton játékosként 175 alkalommal szerepelt a magyar felnőtt jégkorong-válogatottban, tagja volt a Szapporóban és a Krakkóban feljutó csapatnak, s mindkét alkalommal szerepelt egy évvel később az elitben is.

A 43 éves korábbi kiváló csatár a francia klubnál töltött három idénye alatt kétszer is bejutott a francia bajnokság döntőjébe, ami a klub történelmének legsikeresebb időszakát jelenti.

(Kiemelt képünkön: Vas Márton /középen/ elhagyja az U20-as válogatottat Forrés: jegkorongszovetseg.hu)