UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-09 17:29

Az új étrend és az erőnléti edzés is segített Balogh Botondnak

A felnőttválogatottba meghívott Balogh Botond sérüléstől mentesen dolgozta végig az idényt, a Parma 21 éves középhátvédje jó teljesítménnyel érdemelné ki a lehetőséget Marco Rossitól.

Szerdán csatlakozott a magyar felnőttválogatott keretéhez Balogh Botond, a Parma belső védője. Az utánpótláskorú futballista a Nemzeti Sport beszámolója szerint hétfőn tíz órát vezetve érkezett haza autóval Olaszországból, kedden családja körében felköszöntötték a huszonegyedik születésnapján, szerda este pedig beköltözött Telkibe.

„A Parmával nem értük el a kitűzött célt, a feljutást, ám egyénileg jobb idényt zártam, mint a legutóbbi volt, persze még így is messze volt a tökéletestől… San Marino ellen bemutatkoztam a válogatottban, a bajnoki és kupamérkőzéseket figyelembe véve húsz mérkőzés biztosan a lábamban van, ez előrelépés nekem. Természetesen az a célom, hogy minél többet lehessek a pályán. Perceket, esetleg egy egész mérkőzést, vagy csereként beállva, a lényeg, hogy hasznára legyek a válogatottnak, de erre rá kell szolgálni. Ha meglesz részemről a jó teljesítmény, biztos vagyok benne, megkapom a bizalmat.”

A tehetséges védő az elmúlt években többször is kidőlt makacs sérülés miatt, ám a mögöttünk hagyott idényben csapata összes mérkőzésén bevethető volt, augusztus óta egészségesen dogozozta végig az évadot.

„Az elmúlt nyáron változtattam az étkezésemen, a felkészülésemen, az erőnléti edzéseimen.  Új stáb is érkezett a klubhoz, velük egyeztetve teljesen más munkát végeztem, ennek köszönhetően el is kerültek a sérülések.”

Az újságírók a jövője kapcsán is faggatták a fiatalt, akit 2025 nyaráig köt megállapodás a Serie B-ben szereplő együtteshez.

„Vannak lehetőségek, ezeket számításba veszem a következő hetekben, de most csak a válogatottra koncentrálok. Szeretnénk Montenegróban és idehaza Litvánia ellen is győzni.”

(Kiemelt képünkön: Balogh Botond Forrás: mlsz.hu)