UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-11 09:02

Az NB II-ből kiemelkedő Molnár Rajmund az MTK Budapestnél bizonyíthat

Az NB II-es Szombathelyi Haladásban tizenöt gólt szerző Molnár Rajmund egy évre az élvonalba visszajutó MTK Budapesthez került kölcsönbe, a húszéves támadó célja, hogy bizonyítsa rátermettségét, s gólokkal segítse együttesét.

Gólerős játékos érkezett a támadósorba – így harangozta be Molnár Rajmund szerződtetését az MTK Budapest. A 2002-es születésű támadó a Szombathelyi Haladás játékosaként 35 NB II-es bajnokin tizenöt gólt szerzett, ő volt a bajnokság legeredményesebb utánpótláskorú játékosa, jó teljesítményére pedig több klub is felfigyelt. Az OTP Bank Ligába egy idény után visszakerülő kék-fehérek egy évre szerezték meg kölcsönben a támadót, ám opciójuk lesz a megvásárlására.

A húszéves, egykori korosztályos válogatott csatár korábban külföldön kapott képzést, a Bp. Honvédtól a Benficához került, 2019 ősze és 2021 nyara között a portugál sztárcsapat kötelékébe tartozott, majd visszatérve előbb a Csákvárban, majd a Haladásban bizonyított. Mint azt korábban portálunknak a 185 centiméter magas futballista elmondta, az ék mögötti, hamis kilences pozíció a kedvence, de a támadósor bármelyik posztján bevethető, tízest is tud játszani.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy az NB I-ben folytathatom a pályafutásomat. A mögöttem hagyott évad után valamilyen szinten várható volt, hogy lesznek megkereséseim az élvonalból, jól teljesítettem Csákváron és a Haladásnál is. Már a télen szóba került, hogy a kék-fehérekhez kerülök, de akkor nem engedett el a klubom. Ez nem vetette vissza a lelkesedésemet, ugyanúgy tettem a dolgomat, gólokat szereztem, majd az idény végeztével leültem a vezetőkkel átbeszélni, mi lenne a legjobb az egyesületnek és nekem.

Nehéz is volt meg nem is elköszönni Szombathelytől, hiszen jól éreztem magam a csapatnál és a városban, de a futball már csak ilyen: ha jön egy jó lehetőség, amivel előre lehet lépni, meg kell ragadni. Úgy ítéltem meg, az MTK lesz számomra a legjobb választás, ezért döntöttem mellette. Két és fél évig nevelkedtem az egyesületnél, ezért valamelyest hazai környezetben érezhetem magam.

Sokakat ismerek a klubnál, örülök, hogy korábbi csapattársaimmal, Zuigeber Ákossal, Kata Mihállyal, Kosznovszky Márkkal és Várkonyi Bencével újra együtt futballozhatok. Kedvelem az együttesre jellemző játékstílust, azt gondolom, fekszik nekem, ami szintén fontos szempont volt a váltásnál. Egy olyan klubhoz érkeztem, amelynél bátran lehetőséget adnak a fiataloknak. A tárgyalásoknál elmondták, sokat látnak bennem, de ez nem biztosíték arra, hogy mennyi időt tölthetek a pályán, meg kell harcolnom a játékpercekért. Azért küzdök, hogy mihamarabb debütáljak, gólokkal segítsek, s olyan szinten futballozzak, hogy megragadjak az élvonalban. Hivatalosan június tizenkilencedikén kezdjük a felkészülést, de már előtte orvosi felmérések várnak ránk. Fontos, hogy jó erőállapotba kerüljek a bajnokság kezdetére, várom az előttem álló kihívásokat!

Elég jó brigád jött össze az MTK-nál, nem biztos, hogy a kiesés elkerüléséért kell majd tepernünk.

(Kiemelt képünkön: Molnár Rajmund Forrás: mtkbudapest.hu)