UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-06-13 20:38

Két tinédzser készülhet a női válogatott világkupa-szuperdöntőjére

A 17 éves Hajdú Kata és a 16 esztendős Torma Luca is bekerült a női vízilabda-válogatott világkupa-szuperdöntőre készülő keretébe.

A női vízilabda-válogatott szövetségi  kapitánya, Bíró Attila az olaszok elleni vasárnapi, győztes felkészülési mérkőzés után ismertette annak a 16 játékosnak a nevét, aki részt vesz azon az olasz-kanadai-amerikai túrán, melynek csúcspontja a világkupa-szuperdöntő lesz június 23-25-én – jelentette a hazai szövetségi portál.

A keretben az UVSE 17 éves ígérete, Hajdú Kata és a 16 esztendős győri kapus, a pályafutását Egerben folytató Torma Luca is helyet kapott.
Torma Luca kapott gól nélkül debütált a női válogatottban Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Mindkét tinédzser játszott a Margitszigeten az olaszok ellen 12–7-re megnyert felkészülési meccsen. Hajdú remek játékkal és két pazar góllal, míg a hajrában debütáló Torma két nagyszerű védéssel járult hozzá a sikerhez.

Ami a túrát illeti, a hazai szövetség tájékoztatása szerint az olaszokkal Anzióban folytatódik az edzőtábor, ahol 15-én rendezik a vasárnapi összecsapás „visszavágóját”. Innen indul Kanadába a csapat, ám ide Keszthelyi Rita az államvizsgája miatt nem tart a többiekkel, illetve Bíró Attila még egy fővel szűkíti a keretet, mielőtt a társaság tovább indul Kanadába. Aztán a  csapatkapitány újfent csatlakozik társaihoz a Long Beach-i világkupa-szuperdöntőre, ahová 15 játékos nevezhető. A kapitány az eseményt követően hirdeti ki a 13 fős világbajnoki csapatot.

Az olaszok ellen az ifjúsági korosztályt képviselte Szegedi Panni, a juniorokat pedig Dömsödi Dalma és a kapus Neszmély Boglárka. Közülük utóbbi került be az utazó keretbe.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok:
 Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda  

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata /felül balról a második/ és Torma Luca /felül jobb szélen/ az olaszok ellen Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)