UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok

2023-06-24 22:00

Két ezüst- és egy bronzérem az Európa Játékok szombati versenynapjának magyar termése

Szombaton több magyar utánpótláskorú versenyző is szép eredményt ért el a krakkói Európa Játékok keretén belül zajló kontinensviadalokon, két ezüst-, illetve egy bronzéremnek örülhettünk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 23 éves Gazsó Alida Dóra második lett kajak egyes 500 méteren, míg a 18 éves Kiss Ágnes harmadikként zárt kenu egyes 500 méteren a krakkói Európa Játékok szombati napján.

A szombat azonban tartogatott még további érmeket. A május végén Bakuban felnőtt vb-címet szerző tekvondós,

Márton Luana az 57 kilogrammosok súlycsoportjában előbb belga, majd görög vetélytársat, az elődöntőben pedig török Európa-bajnokot legyőzve verekedte be magát a fináléba, ahol a 30 esztendős brit Jane Jones múlta felül, ezüstérmes lett

– számolt be róla az nso.hu. Az első menetben a szigetországi klasszis érvényesítette a papírformát, de a folytatásban a 17 esztendős magyar fiatal nagy küzdelemre késztette, így Jones elsősorban a rutinjának köszönhette, hogy végül felülkerekedett ifjú ellenfelén.

Mivel elveszítette helyosztóját, lecsúszott a dobogóról, s negyedik helyen végzett a Dénes Eszter, Bajos Gitta (21), Mészáros Eszter (20) összetételű magyar női légpuskás csapat szombaton a Wroclawban zajló sportlövő versenyen. A magyar trió az alapversenyben negyedik helyen zárt, majd a középszakaszban is, így szerzett jogot a helyosztóra, melyben az Aneta Stankiewicz, Julia Piotrowska és Natalia Kochanska alkotta hazai csapat volt az ellenfele. A lengyelek végig vezettek és 17:5-ös győzelmet arattak. A 10 méteres számban kilenc hármas kezdte meg a küzdelmeket, köztük a Jákó Miriam (19), Major Veronika, Sike Renáta trió. Helyezésben csupán eggyel maradtak le a helyosztóról, ám valójában nem volt esélyük a negyedik helyre, ugyanis az olaszoknál hat körrel lőttek kevesebbet.

Az ökölvívók közül az 54 kilós Lakotár Hanna a tizenhat közé jutásért vívott párharcában simán győzött, cseh ellenfele, Claudia Tótová alig nyert meneteket a pontozóknál – hétfőn sokkal keményebbnek ígérkezik a folytatás a török világbajnok, Hatice Akbas ellen. A 66 kilós Hámori Lucától a cseh Markela Tojnarová ellen hangolt a következő erőpróbákra, egészen könnyedén, szép bunyóval nyert, és ő is hétfőn, a norvég Madeleine Angelsennel nyolcaddöntőzik – ott sem lesz esélytelen a Nemzeti Sport beszámolója szerint.

A 11. helyen végzett a a 2007-es születésű Barbócz Blanka, illetve a 2008-as születésű Bastianelli Angelika kettőse a szinkronúszók páros szabadprogramjának döntőjében, Oswiecimben. A viadal hivatalos honlapja szerint a magyar duó 124.05 pontot kapott a produkciójára, ezzel egy riválisát, a bolgár kettőst tudta megelőzni.

(Kiemelt képünkön Márton Luana Forrás: MTI)