UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-06-29 19:33

Sopronban folytatják a Toman ikrek

A Csata DSE-ben nevelkedett, U18-as válogatott Toman ikerpár mindkét tagja, Dóra és Réka is a bajnoki címvédő Sopron Basket kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását – derült ki a fiatalok új klubjának közleményéből.

A Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán bejelentette, hogy a magyar bajnoki és kupacímvédő, tavaly Euroliga-győztes együttes mintegy tíz korosztályos válogatottal a bő keretben kezdi meg az augusztusi felkészülést az új klubévadra. Az már korábban kiderült, Sitku Zsuzsanna és a szlovák utánpótlás-válogatott Erdélyiová Alexandra is biztosan tagja lesz a Gáspár Dávid vezette soproniak első csapatának. Ugyanakkor csütörtökön arra is fény derült, hogy Kókai Patrícia, Völgyi Lili, Janzsó Alíz, Szikszai Franciska, Salamon Réka, illetve a Kecskemétről érkező Sinka-Pálinkás Szofi, továbbá is csatlakozik a zöld-sárgák felnőttkeretéhez.

Továbbá két újabb kiemelt tehetséget is igazolt a klub, ugyanis 

a Csata DSE-ben nevelkedett Toman Dóra és Toman Réka is náluk folytatja karrierjét.

A 16 esztendős ikerpár az elmúlt évadban rendszeresen szóhoz juthatott a Ludovika Csata NB I/A-csoportos alakulatában, valamint oroszlánrészt vállalt a Csata DSE junior és NB I/B-s bajnoki címében is. A Toman lányokkal felálló U18-as válogatott szombat este kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a törökországi Konyában.

(Az elmúlt időszakban hazai szinten egyeduralkodó Sopron Basket anyagi okok miatt jövőre nem indul a nemzetközi kupasorozatokban. A csapat többek között négy légiósától is megvált az előző évadbeli keretéből, és szinte kizárólag magyar játékosok fogják alkotni az újjáalakuló gárdát.)

(Kiemelt képen: Toman Réka (balra) és Toman Dóra Forrás: Csata DSE)