UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-07-03 14:30

Két magyar bronzérem a szlovéniai junior Európa-kupán

Kalász Ádám és Kenderesi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott, Kőszegi Rebeka az ötödik helyen végzett a junior Európa-kupa sorozat szlovéniai állomásán.

Öt magyar cselgáncsozó lépett tatamira a Slovenj Gradecben megrendezett junior Európa-kupa-viadalon, közülük hárman is eljutottak az érmes csatákig – számolt be róla a judoinfo.hu. A 73 kilogrammos súlycsoportban Kalász Ádám hat mérkőzést vívott a nap során, horvát, bolgár, koszovói, cseh és örmény riválisát legyőzte, az MTK Budapest versenyzője végül ötvenhárom induló között a harmadik lett, megszerezve első Ek-érmét ebben a korcsoportban. A 100 kilogrammosoknál az ifjúsági világbajnok Kenderesi Péter is az első junior Európa-kupa érmének örülhetett, a Pécsi VSK fiatalja egy-egy montenegrói, lengyel és szlovén riválist győzött le, csupán az elődöntőben szenvedett vereséget szlovén ellenfelével szemben.

A 48 kilogrammos súlycsoportban Kőszegi Rebeka (BHSE) két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyet szerezte meg, klubtársa, Szeleczki Szabina egy győzelem után a vigaszágon búcsúzott a további küzdelmektől, a 66 kilogrammos Major Ádám (BHSE) pedig egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a szlovéniai tornát, amelyen harmincegy ország háromszáznegyvenhét judósa volt érdekelve.

Az éremtáblázat első helyét Olaszország (7 arany, 4 ezüst, 5 bronz) szerezte meg, megelőzve Lengyelországot (3, 0, 1) és Ukrajnát (2, 0, 5) a képzeletbeli dobogón. A magyar küldöttség két bronzérmével a kis létszáma ellenére a tizenegyedik helyen zárt a rangsorban.

Junior Európa-kupa, Slovenj Gradec
FÉRFIAK
66 kg (42 induló)

1. Alessio De Luca (olasz), 2. Viljar Lipard (észt), 3. Krzysztof Klimkiewicz (lengyel), ... MAJOR ÁDÁM (BHSE) helyezetlen
73 kg (53 induló)
1. Vincenzo Pelligra (olasz), 2. Lasha Tsatsalashvili (kanadai), 3. KALÁSZ ÁDÁM (MTK Budapest), 3. Dardan Cena (koszovói)
100 kg (14 induló)
1. David Dudy (cseh), 2. Gal Bertalanic Zizek (szlovén), 3. KENDERESI PÉTER (Pécsi VSK), 3. Karjim Nurijev (ukrán)
NŐK
48 kg (15 induló)

1. Giulia Ghiglione (olasz), 2. Sofia Mazzola (olasz), 3. Giulia Giorgi (olasz), 3. Anasztaszija Szuperszon (ukrán), 5. KŐSZEGI REBEKA (BHSE), 5. Aleksza Georgieva (bolgár), ... SZELECZKI SZABINA (BHSE) helyezetlen

További eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Kenderesi Péter (balról a harmadik) első junior Ek-érmét nyerte el Forrás: judoinfo.hu)