UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-07-06 16:01

Pénteken startol a B-divíziós U20-as férfi Európa-bajnokság Szkopjéban

A Sztojan Ivkovic vezette magyar csapattal a mezőnyben Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjéban pénteken kezdetét veszi a B-divíziós U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokság. A mieink a portugálok ellen nyitják az Eb-t.

A magyar csapat a B jelű csoportban kapott helyet Portugália, Luxemburg, Nagy-Britannia és Ausztria mellett. Az ötfős csoportokból az első két-két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, majd a folytatásban egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A torna első három helyezettje jut fel végül a jövő évi A-csoportos Eb-re – írja felvezetőjében a hazai szövetség (MKOSZ).

A magyar csapat csoportmérkőzései a B-divíziós U20-as férfi Eb-n:
2023. július 7., péntek
16:00 Magyarország–Portugália
2023. július 8., szombat
13:30 Magyarország–Luxemburg
2023. július 11., kedd
13:30 Magyarország–Nagy-Britannia
2023. július 12., szerda
18:30 Magyarország–Ausztria

Sztojan Ivkovic tanítványai a felkészülési időszakban Bulgária és az akkor még a hazai korosztályos vb-re készülő U19-es magyar együttes ellen játszottak edzőmeccseket, valamint további két-két találkozót vívtak Georgia és Szlovákia válogatottjával szemben  az utolsó négy összecsapásukból hármat meg is nyertek a fiúk.

Az U20-as válogatott kerete az Európa-bajnokságra:
Paár Márk, Csendes Péter, Sebők András, Kazy Balázs, Ivkovic Milán, Tóth Barna, Vámos Ádám, Kelemen Benjamin, Takács Zsolt, Biber Áron Benedek, Kelemen Ádám, Meszlényi Róbert
Szövetségi edző: Sztojan Ivkovic

(Kiemelt kép forrása: MKOSZ)