UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-07-09 17:44

Rg: Barkóczi Boglárka nyolcadik a junior-vb-n

Barkóczi Boglárka a nyolcadik helyen zárt a buzogány döntőjében a ritmikus gimnasztikázók kolozsvári junior-világbajnokságán.

A kolozsvári junior ritmikus gimnasztika-vb zárónapján a finálékat rendezték. Vukmir Elena labdával a harmadik számú, míg a Rakamazi Vivien, Antal Panni, Horváth Boglárka, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Kőszegi-Koháry Georgina, Boncz Nóra, Bene Kata összeállításban kiutazó együttes kéziszer-válogatott 5 kötéllel elsőszámú tartalék volt, de szerephez végül nem jutott. 

A magyarok közül így csak Barkóczi Boglárka volt érdekelt a döntőben, aki buzogánnyal nyolcadikként kvalifikált a legjobbak közé.

Az MTK Budapest ígérete a gyakorlatára 27.500 pontot kapott, amely végül a nyolcadik helyhez volt elegendő. 

„Nagyon büszkék vagyunk Bogi eredményére, ügyesen helytállt a döntőben, amelyben tiszta, szép gyakorlatot mutatott be – értékelt a delegációt vezető Lauber Zsófia a hazai tornaszövetségnek. – Egyedül a gyakorlat vége volt pontatlan kicsit. Mindent egybevéve elmondhatom, hogy a junior-vb teljes eredménysorával elégedettek vagyunk és büszkék is. Fontos, hogy ez a korosztály először képviselte az országot ilyen rangos megmérettetésen. Ez az ő pályafutásukban olyan állomás, amelyből tudnak majd meríteni a továbbiakban.”

(Kiemelt képünkön: Barkóczi Boglárka Forrás: MATSZ)