UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-11 09:06

A DVTK-t erősítő Bényei Ágoston sokat vár az idénytől

A DVTK húszéves középpályása, Bényei Ágoston szerint az előtte álló idény lehet a következő lépcsőfok a pályafutásában, amellyel újabb lépést tehet a hosszabb távú céljai felé.

Az alapozás kellős közepén tart a Diósgyőri VTK. Az NB I-es újonc június 30-án utazott az ausztriai Waidhofen an der Ybbsbe edzőtáborozni, s a hírek szerint Kuznyecov Szergej vezetőedző fémjelezte szakmai stáb keményen meghajtja a társaságot. A csapat mindeddig három tesztmeccset játszott: a Putnokot idehaza 3–1-re legyőzte, Ennsben 2–1-re felülmúlta a szlovák Podbrezovát, majd a Bundesliga 2-es Nürnbergtől 3–1-es vereséget szenvedett. A sok, akár napi három edzés és a nagy terhelés miatt látszódik a játékosokon a frissesség hiánya, ám tudvalevő: nem most kell csúcsformában lenni – ezzel a csapat húszéves középpályása, Bényei Ágoston is tisztában van.

"Kifejezetten örülök annak, hogy keményen dolgozunk és sok az edzés – hallottam már olyanról, hogy az edzőtáborban több a szabadidő, mint a tréning. Olyan típusú játékosnak tartom magam, aki kedveli a melót, pontosan tudom, hogy a javunkat szolgálja, ezért ha van egy kis pihenőidő, azt is úgy töltöm, hogy minél frissebb legyek a következő edzésre. Sosem vagyok maradéktalanul elégedett a saját játékommal, az edzőmeccseken sem voltam az, de az első lépéseket megtettem, hogy az idénykezdetig fejlődjek: a nyolcas-tízes pozíciójában az ellenfél tizenhatosán belüli döntések tekintetében volt lehetőségem gyakorolni. Nagy a versengés a csapaton belül a helyekért, de ez nem megy át agresszióba, nem rúgjuk szét egymást az edzéseken...

Örülök a konkurenciának, minden poszton két vagy három futballista áll bevetésre készen, ez pedig mindenkit kemény munkára és összeszedettségre sarkall.

Van egy kis nyomás az edzéseken, mindenki hajt, nagy a tempó, ez pedig jótékony hatással lehet a sikerességünkre. Úgy érzem, az NB II-es idény után olyan kerettel vághatunk neki az élvonalnak, amely erősödött, az újak hozzátehetnek a játékunkhoz. Az elsődleges célunk a stabil bennmaradás, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni."

A korosztályos válogatott futballista korábban a Debreceni VSC labdarúgójaként 14 mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában. Portálunknak elmondta, nagyon várja már az előtte álló évadot, izgatott a következő NB I-es meccse előtt.

"Sokat várok az idénytől, ez lehet a következő lépcsőfok a pályafutásomban, amellyel újabb lépést tehetek a hosszabb távú céljaim felé. A diósgyőri projekt első lépése volt, hogy kerüljünk fel a csapattal az első osztályba, s minél több játéklehetőséget kapjak – mindkettő teljesült, hiszen bajnokok lettünk és harmincnégy meccset játszottam. A következő kihívás, hogy az NB I-ben is hasonló számot produkáljak és a DVTK-val jól szerepeljünk.

Fiatal játékosként egyértelműen az a célom, hogy idővel valamelyik nívós külföldi bajnokságba igazoljak, de ez még távlati.

Ki tudja, lehet egy, lehet kettő vagy több idényre van szükségem, hogy jöjjön a megfelelő lehetőség, úgyhogy azért kell dolgoznom, hogy minél jobban játsszak a klubomban, s minél többet fejlődjek. A számok eddig igazolják a döntésemet, megérte 2022 nyarán klubot váltanom és a Diósgyőrhöz szerződnöm, hiszen a játék számos elemében előreléptem. Mostanra érzem azt, hogy el merem mondani a véleményemet, van szavam az öltözőben, önbizalommal telve futballozom, ami játékpercek nélkül aligha lenne így. Kibontakoztam a klubnál, meg tudom mutatni a játékomat, felvállalom a személyiségemet, ez pedig az egyik legfontosabb számomra."

(Kiemelt képünkön: Bényei Ágoston Forrás: dvtk.eu)